Szabóék újra „aranyba borítanák” a barcikai röplabdát

Egy év után ismét teljesértékű edzésmunkát végezhet Szabó Dávid, klubunk saját nevelésű röplabdázója, aki így értelemszerűen ismét a pályán fogja segíteni a csapatot, nem pedig a kispadról.

Mint ismert, Szabónak komoly vállműtétje volt tavaly nyáron, így Toronyai Miklós vezetőedző segítője volt az előző idényben. A 2021/22-es szezont azonban már újra játékosként kezdi meg, habár egy év kihagyást kell behoznia. A nyarat is végig dolgozta azonban becsületesen a klubvilágbajnoki bronzérmes átló, így panasz nélkül vághatott bele a múlt héten kezdődött felkészülésbe.

Teljes kerettel, mindenki a fedélzeten (képgalériával)!

„Nagyon jól érzem magam, egy hosszú út áll mögöttem, mivel egy komoly vállműtétem volt, és nem volt egyszerű a rehabilitáció” – fogalmazott honlapunk érdeklődésére a 31 éves játékos. „Úgy érzem, hogy jó állapotban van a vállam, amit egy kiváló orvosnak, Dr. Gulyás Károlynak és a vállcentrum dolgozóinak köszönhetek, és persze nagy szerepet játszottak a rehabilitációmban Pikó Tímea, Kohutné Asztalos Judit és nem utolsó sorban Tar Lívia. Nagy-nagy köszönet illeti meg őket a részemről, mert nélkülük nem léphetnék újra pályára.”

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon milyen érzés volt visszatérni a pályára, mint játékos, valamint azt is megtudtuk Szabótól, hogy nagyon komoly céljai vannak játékosként a VRCK-nál.

„Jó volt egy kicsit belekóstolni az edzői szakmában is, de a szívem mélyén visszavágytam a pályára, hiszen még érzek magamban annyit, hogy pár szezont lejátsszak. Nem furcsa érzés visszatérni, én még a parketten érzem ‘otthon’ magam, nem a kispadon. Örülök, hogy a csapat tagja lehetek ismét, és azon leszek, leszünk a srácokkal, hogy újra aranyba borítsuk a kazincbarcikai röplabdát” – mondta az átló.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)