Százszázalékos mérleggel zártuk az alapszakaszt

A Vegyész RC Kazincbarcika csütörtök este magabiztos győzelmet aratott a MÁV Előre SC vendégeként a férfi röplabda NB I A-csoportjának záró fordulójában, így egyedüli csapatként tökéletes mérleggel tudta le az alapszakaszt.

A Vegyész biztos csoportelsőként, a Székesfehérvár pedig biztos negyedikként várta az összecsapást, így tétje a találkozónak ebből a szempontból már nem volt. A vendégek azonban mindenképpen bizonyítani akartak maguknak a szerdai, Közép-európai Kupában elszenvedett vereség miatt. Marek Kardos vezetőedző nem is tartalékolt, ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint egy nappal korábban a szlovén ACH Volley Ljubljana ellen.

Carlos Páezék kiválóan kezdtek: koncentráltan, betartva a taktikai utasításokat röplabdáztak, 3-13-nál a hazaiak trénere, Németh Ödön már mindkét idejét kénytelen volt kikérni. Vlado Milev vonalban támadott sikeresen, majd Németh Szabolcs bombázott a pálya közepére hátsó sorból (6-18) – a MÁV Előre a hat pontjából hármat csinált mindeddig, a másik hármat a vendégek ki nem kényszerített hibáinak köszönhették. Rengeteg hibával játszott a vendéglátó, támadásban és fogadásban sem brillírozott, míg a VRCK mezőnymunkája ezúttal is jól muzsikált (9-23). Nem volt kérdés, 16 perc alatt a Vegyészé lett a részsiker (10-25, 0-1).

A második játszma elején Páez mutatott be rögtön egy bravúros feladást, annak ellenére, hogy nagy kifutója nincs a Jáky iskola tornatermének. A következő labdája sem volt csúnya a venezuelainak, blokk nélkül üttette a hatoson érkező Némethet, de ebből a pontból Juhász Péter is alaposan kivette a részét a jó elmozgásnak köszönhetően (4-7). Az első, pontot érő blokkját sikerült összehoznia a Székesfehérvárnak, majd Yanier Salazar szervált két ászt (7-7). 9-13-nál Németh Ödön kért időt, majd Kaposi Tamás szerzett három pontot jó ütéseivel (12-13). A kazincbarcikaiak részéről Szabó Dávid mutatta meg magát, gyorsan nyitott három ászt, jött is az újabb félperces a MÁV oldaláról (13-19). Lubos Macko jó ütése már a 21. pontot jelentette a VRCK-nak, és amilyen szorosan indult a játszma, olyan simán ért végett (16-25, 0-2).

0-4-gyel nyitott a bajnoki címvédő, majd 3-7-re módosult az eredmény, közben a közönség szép megoldásoknak tapsolhatott: Gebhardt Áron kétszer is remekül mentett, de végül a hazaiak örülhettek mindkét labdamenet végén. A fehérváriak kettőt is cseréltek a játszma elején, a VRCK-nál Árva Milán érkezett Németh helyére (4-9). Az első pauzát 4-11-nél kérte ki a MÁV, majd Neukum Gábor pontjaival kapaszkodott (8-12), de a távolságot jobban nem tudta csökkenteni. Gebhardt Norbert váltotta Szabót, majd nem sokkal később visszaállt a hétpontos különbség – köszönhetően Árva jó ejtésének és Milev ász-értékű szervájának (11-18). Páez egy az egyben blokkolta meg ellenfelét, majd Gebhardt N. jelentkezett egy remek ütéssel (12-23), a találkozót végül Juhász jó sánca zárta le (14-25, 0-3).

A meccset 59 perc alatt húzta be a VRCK, az alapszakaszt pedig hibátlanul, 30 nyert és kettő vesztett játszmával abszolválta. A magyar bajnokság januárban folytatódik az Extra Ligával.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA  NB I, A-CSOPORT, 10. FORDULÓ
MÁV Előre SC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-10, -16, -14)
Székesfehérvár, 100 néző. V.: Szabó P., Szarka J.
MÁV: Németh Zs. 7, Kaposi 4, Guzmics, Kholmann 1, Salazar 14, Stefanovics 1. Csere: Takács (liberó), Náhol, Neukum 4, Szőke, Sziládi, Nagy (liberó). Vezetőedző: Németh Ödön.
VRCK: Páez 4, Németh Sz. 5, Juhász 4, Szabó D. 14, Milev 12, Macko 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Árva 2, Gebhardt N. 1. Vezetőedző: Marek Kardos.

Németh Ödön: Megérdemelten nyert ilyen különbséggel a Kazincbarcika, ez a különbség a két csapat között.

Marek Kardos: Örülünk, hogy sikerült vereség nélkül megnyerni az alapszakaszt, de a java még csak januárban fog jönni az erősebb csapatok ellen.

(Fotó: Tóth Milán/vrck.hu)