Szolnok – Vegyész 0-3

Csütörtök este a Vegyész RC Kazincbarcika mindhárom bajnoki pontot elhozta a Szolnoki Főiskola-RKSI otthonából, miután 3-0-ra (-10, -26, -14) nyerni tudott az NB I 13. fordulójában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 13. FORDULÓ
SZOLNOKI FŐISKOLA-RKSI – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
Szolnok, 100 néző. Jv.: Ujházi, Szabó.
Szolnok: Gulyás, Tóth, Fülöp, Varga, Germuska, Gönczi. Csere: Farkas (liberó), Bodonyi, Szabó A., Dian. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Vegyész: Toronyai, Szabó, Juhász, Banai, Kovács, Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Lehóczky, Bokor, Kozsla, Surányi, Budai. Vezetőedző: Toma Sándor.

Gulyás Ferenc, a Szolnok edzője: A meccs elején látni lehetett, sokkal jobb csapat a Vegyész. A második szettet egy kis szerencsével hozhattuk volna, de az egész találkozó alatt ilyen felszabadultan kellett volna játszanunk. Ekkor megmutattuk, mire vagyunk képesek.

Toma Sándor, a Vegyész edzője: Három meccset is játszottunk hét nap alatt, nem véletlen, hogy fejben kicsit leengedett a társaság. Erre azonban oda kell figyelni, mert a Dág ellen is korábban kiengedtünk a kelleténél. Amikor kellett, szerencsére helyén volt a srácok szíve, keze. Örülök, hogy mindig volt olyan, aki húzni tudta a többieket.

A mérkőzés legjobbja a vrck.hu-nál: Szabó Dávid.

RIPORT

Két, Dág elleni összecsapás után utazott a Kazincbarcika Szolnokra. A fáradtság jelei azonban nem látszódtak Toronyai Miklósékon, így az első szettet nagyon magabiztosan, különösebb izgalom nélkül hozni tudták (10-25, 0-1).

A térfélcserét követően a hazaiak megrázták magukat, hiszen nem engedték ellépni a tabella-3. ellenfelüket. A hajrához közeledve úgy tűnt, mégis hozni fogja a szettet a Vegyész, de egy újabb rövidzárlat után már a Tisza-partiak voltak előnyben, ráadásul több szettlabdájuk is volt. Szabó Dávidék összekapták magukat, nagy csatában hozták ezt a játékrészt is (26-28, 0-2).

A harmadik felvonás megint úgy indult, mint a második, viszont Árva Milánékkal nem tudtak mit kezdeni a szolnokiak. Nyitásfogadásban gyengék voltak, míg a Kazincbarcika Szabó vezérletével szorgosan gyűjtögette a pontokat. Ekkor Toma Sándor vezetőedző már bátrabban tudott cserélni, a fiatal Budai Balázs a mérkőzés végén pedig három pontot is szerzett, majd Kozsla Ádám centertámadása vetett véget az összecsapásnak (14-25, 0-3).

Tóth Milán