Szoros szettek, rotálás és PSE-siker

A Pénzügyőr SE vendégeként zárta vasárnap este a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az Extraliga-középszakasz felsőházát. A találkozónak tétje már nem volt, így Toronyai Miklós vezetőedző felkészülésként használta azt a jövő heti DRK Röplabda Magyar Kupa előtt.

Blázsovics Péter és Péter Benedek nélkül utazott el a Vegyész Budapestre, ahol rögtön a játszma elején kétpontos hátrányba került. Willian Reffatti vezérletével tartotta a lépést a vendég csapat, majd 15-nél sikerült egalizálnia. A hajrában ismét meglépett kettővel a PSE, és bár sikerült hárítani szettlabdákat, végül a hazaiak kerültek előnybe (27-25, 1-0).

A második szettben elkezdte a kísérletezést Toronyai, így például Szabó Dávidot centerposzton próbálta ki, a szett derekán pedig Rodrigo Moraest Jan Tarabus váltotta. 16-12-ről és 21-18-ról is sikerült felállniuk Páez Carloséknak, és két véleményezhető bírói döntésnek is szerepe volt abban, hogy a Pénzügyőr ezt a felvonást is túlórában, de behúzta (26-24, 2-0).

Szabó átment átlóba, Maksymilian Warzywoda érkezett feladóba, Cziczlavicz Dávid pedig centerbe a Kazincbarcikánál. A jó szettkezdés ellenére fordított a PSE, és tekintélyes előnybe került a hajrához közelítve. Ekkor már csak kozmetikázni tudtak Péter Mártonék – ő végig a pályán volt -, a címvédő három szettben nyert (25-19, 3-0).

Szombaton a GreenPlan-VRCK a Kecskeméti RC-vel játszik a kupában a bronzéremért, majd március 14-én már a bajnoki rájátszást kezdi hazai pályán a Kistext ellen.

A középszakaszt a Vegyész „nyerte”, köszönhetően az első négy körben aratott sikereinek, de összesítésben második lett a PSE mögött, míg a MÁV Előre SC-Foxconn a harmadik, a DEAC pedig a negyedik pozícióban zárt. A MÁV a Kecskeméttel, a DEAC a Fino Kaposvárral meccsel majd a négy közé kerülésért.

Szurkolói busz a DRK Magyar Kupára


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, KÖZÉPSZAKASZ, 6. FORDULÓ
Pénzügyőr SE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (25, 24, 19)
Kőér utca, Budapest, 150 néző. V.: Tillmann, Kiss Z.
PSE: Magyar 7, Dávid 3, Nascimento 4, Kovács 14, Kiss D. 12, Rása 9. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy 2, Tordai 2, Tamási, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 3, Péter M. 9, Juhász 3, Csoma 10, Reffatti 15, Moraes 3. Csere: Kiss M. (liberó), Szabó D. 4, Cziczlavicz 2, Warzywoda 1, Tarabus. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: A múlt heti meccsből mindenkinek sikerült tanulni, és akik ma pályára léptek, odatették magukat. Két szett is 25 fölött dőlt el: az elsőben mi rontottunk, míg a másodikban olyan ítéletek születtek, amik hibásak voltak. Nem szoktam a bíráskodással foglalkozni, most sem szeretnék, de akkor nem a megszokott felállásban játszottunk, a regnáló bajnok ellen szettet nyerni abban a formációban örömteli lett volna. Sportemberek vagyunk, sosem esik jól egy vereség, de amit elterveztünk mára, azt sikeresen tudtuk teljesíteni.

(főcímkép: Pénzügyőr SE, archív)