U13: újabb érem, ezúttal Debrecenből

Az Országos Mini Bajnokság (OMB) debreceni fordulóját a harmadik helyen zárta a VRC Kazincbarcika U13-as csapata.

A budapesti versenyhez hasonlóan ezúttal is érmet szereztek Surányi István edző tanítványai, miután a házigazdákat és a nyíregyháziakat legyőzték, a tornagyőztes Kecskeméttől és a Szolnoktól azonban kikaptak.

A Debrecen legyőzésével indították a napot a legkisebbek (2-1), majd a Kecskeméti Sportiskola – Arany csapatától kaptak ki 3-0-ra. Így a keresztjátékban a másik csoport első helyezettje, a Szolnoki RA várt Gál Leventéékre, akik bár ezúttal is nagyot küzdöttek, végül a bronzért léphettek pályára (0-2).

Amíg a csoportmeccseken mindenképpen három szettet játszottak a csapatok, addig a kieséses szakaszban két nyert szettig tartottak a küzdelmek. A harmadik helyért a VRCK-nak sikerült 2-0-ra legyőznie a GLP-Nyíregyházát, még úgy is, hogy a második szettben a szabolcsiak hat ponttal is vezettek már.

Surányi a vrck.hu érdeklődésére elmondta, hogy bár a Kecskemét és a Szolnok érezhetően jobb játékerőt képviselt, sikerült ellenük is szép megmozdulásokat összehozni. „Büszke vagyok a gyerkőcökre, mert jól küzdöttek az esélyesebbek ellen is. Remélem, hogy a következő, hazai torna még jobban fog sikerülni” – fogalmazott a minisek edzője.

A legjobb VRCK-játékosnak Hüse Attilát választották a torna rendezői.

A csapat tagjai: Gál Levente (csapatkapitány), Bene Szilárd, Lévai Péter, Hüse Attila, Tóth Marcell, Gál Noel, Kohut Szabolcs, Fekete Martin. Edző: Surányi István.