U15: még csak most jött volna a java – videóval!

A hatos döntőbe kerülésért küzdött U15-ös csapatunk, továbbjutó helyen is állt, amikor véget ért a szezon. Bokor Elek edző játékosai nem tehették fel az i-re a pontot, de 16 győzelemmel és négy vereséggel zárták az idényt, amivel elégedettek lehetnek.

Az élvonalban szereplő együttesünk úgy nyerte meg alapszakasz-csoportját, hogy mind a kilenc találkozóján veretlen maradt (Pénzügyőr, Egri Városi Sportiskola, Malév). A VRCK a középcsoportban mindkétszer kikapott a Kecskeméti Sportiskola A gárdájától, valamint egyszer az EVSI-től, így harmadik helyen ment tovább az elődöntőbe.

A három fordulós elődöntőből csak egy tornát rendeztek meg, Dágon, ahol a mieink a KESI B mellett a hazaiakat is két vállra fektették három játszmában, csak a Szolnoki Sportiskolával szemben maradtak alul. Az eredmények alapján tehát fináléra esélyes volt csapatunk, de ez már biztosan nem derül ki, jövőre is maximum egy korosztállyal feljebb.

„A játékosok többsége kiöregedik, úgyhogy a serdülő korosztályban lehet majd bizonyítani a következő idényben” – árulta el a vrck.hu érdeklődésére Bokor Elek edző. „Remélem, kiegészülve pár játékossal, akkor is lesz jó esélyünk a döntőbe kerülésre. Nagyon sajnáljuk, hogy idő előtt véget értek a küzdelmek, mert folyamatosan fejlődtünk, és egyetlen játékosomra sem tudok rosszat mondani. Jól kezdtük az idényt, szerintem szép eredményeink voltak a Pénzügyőr és az egriek ellen is, utóbbiakkal később is nagy csatát vívtunk. A KESI A kiemelkedett a mezőnyből, szó szerint is, de a dági bravúros sikerünkkel jeleztük, minket sem lehet csak úgy leírni.”

A következő szezonban a mostani gyerek csapat tagjai már az U17-es bajnokságban fognak pallérozódni, de páran még visszajátszhatnak, hozzájuk pedig csatlakozni fognak a „kiöregedő” kazinczys és ádámos minisek (U13) is.

„Néhány minis korcsoportú srác már idén is elutazott velünk, a hazai tornákon pedig még többen ott voltak a keretben, hogy szokják a légkört. Közülük lesznek olyanok, akik a következő tanévben már csak a gyerek csapatban játszhatnak, míg mások továbbra is minisek lesznek, de fel fognak kerülni néhány edzésre, mérkőzésre az idősebbekhez is” – tette hozzá Bokor, akinek munkáját a szezon közben többször segítette Bagó László, aki nem mellékesen jó néhány tompás játékost adott a gyerek csapatba.

Serdülő (U17) csapatunk játékosa, Gálik Zsombor készített egy videót a srácokról, a felvételek még az egyik hazai tornán lettek rögzítve.