U17: egyetlen ponton múlott a hatos döntős szereplés

Szokatlanul kiegyensúlyozott volt az idei I. osztályú fiú U17-es bajnokság, hiszen rengeteg volt a körbeverés, és a Vegyész RC Kazincbarcika együttese mindössze egy ponttal, de lemaradt a döntőről.

A zömében még első éves serdülőkből álló társaság nem kezdte jól az idényt, de a középszakaszban már szebbik arcát mutatta. Igaz, itt sem szerepelt annyira jól, hogy bekerüljön a hatos döntőbe, mert csak a kilencedik helyen zárt, mindössze egy pont hátrányban a finálét érő hatodik helytől.

A Vegyész U17-es csapata ráadásul az elmúlt két hétvégén három (!) tornán is részt vett, amelyeken szép győzelmeket és fájó vereségeket egyaránt átélt. A mögöttünk hagyott szombaton például legyőzte 3-2-re a döntőbe jutott Dágot idegenben, de kikapott aztán a Sümegtől egy nyerhető meccsen. Vasárnap hullámzó teljesítménnyel, de vereséget szenvedett a döntős Pénzügyőrtől és papíron gyengébb Kecskemét B csapata ellen, de hozott egy bravúros sikert a MÁV Előre Röplabda Akadémiával szemben, ami miatt a székesfehérváriak lemaradtak a hatos döntőről.

„Sajnos nem sikerült a bravúr, lemaradtunk a hatos döntőről, de büszke vagyok minden játékosomra, akik az elmúlt két, erőltetett hétvégén tisztesen helytálltak”  – fogalmazott Bokor Elek edző honlapunknak. „Igaz, két véglet között hullámzott a játékunk: vagy nagyon magas szinten, végig harcosan küzdve játszottunk, vagy mintha tegnap kezdtünk volna röplabdázni. Örülök, hogy az utolsó otthoni meccsünket győzelemmel tudtuk zárni. A munka nem áll le, teljesen új szakasz következik számukra.”

A folytatásban a fiatalok tovább dolgoznak, erőnléti és technikai edzések fogják színesíteni a következő heteket.