Mudo is visszatér a Vegyészhez!

A Vegyész RC Kazincbarcika örömmel jelenti be, hogy egyéves szerződést kötött Rodrigo Moraesszel, azaz Mudóval. A rutinos brazil center a 2019/20-as szezonban, néhány hónap erejéig már erősítette csapatunkat.

Mudo 2020 januárjának elején érkezett Kazincbarcikára, de a koronavírus-járvány miatt az a szezon idő előtt véget ért. Az előző idény sem sikerült a legjobban a számára, a pandémia azt is átírta, mivel több hetet töltött karanténban, de így is örülhetett egy bronzéremnek a szlovák bajnokságban és egy aranyéremnek a Szlovák Kupában – azt az eperjesi Presovot erősítette, amelynek vezetőedzője Marek Kardos, klubunk szakmai igazgatója.

A 34 éves brazil center egyéves szerződést kötött klubunkkal, és az alapozást már Kazincbarcikán kezdi meg.

„Boldog vagyok, hogy visszatérhetek, mert nagyon szerettem a Vegyésznél lenni” – árulta el honlapunk érdeklődésére Mudo. „Szereztem néhány barátot, és otthon éreztem magam. Az elmúlt két szezonom kicsit csonkára sikerült, de mindenképpen Európában szerettem volna játszani, örülök, hogy erre újra van lehetőségem. Az, hogy ezúttal a szezon elejétől Kazincbarcikán tudok lenni, mindenképpen az előnyömre fog válni, és már alig várom, hogy újra lássam a csapatot.”

Toronyai Miklós játékosként és másodedzőként is dolgozhatott együtt Mudóval, így jól ismerheti a 199 centiméter magas játékost.

„Bizonyított már Magyarországon, hogy erős mind támadásban, mind blokkban, és ami ugyancsak fontos, ismeri a klubot és a bajnokságot. Ez mind a két fél számára fontos, az pedig csak még jobb mindenki számára, hogy a felkészülés elejétől velünk lesz” – mondta röviden vezetőedzőnk.

Mudo már a Vegyész harmadik „nyári” érkezője, korábban Blázsovics Péter és Péter Benedek érkezéséről számoltunk be honlapunkon.