Nagyot hajrázva jutottak döntőbe juniorjaink

Nem állt még továbbjutó helyen a VRCK U21-es csapata vasárnap reggel, estére azonban eldőlt, ott lesz az I. osztályú junior-bajnokság hatos döntőjében, köszönhetően három nagyon fontos győzelemnek.

Szabó Dávid edző csapata sorrendben a MÁV Előre Röplabda Akadémiát, a Kecskeméti RC-t és végül a csoportelső Pénzügyőr SE-t is legyőzte 3-1-re, utóbbit hátrányból fordítva. Pedig nem a legjobb előjelekkel várta a második elődöntős tornát a Vegyész, hiszen több játékosára sem számíthatott, így ismét foghíjason tudott csak kiállni. A csapat azonban – talán emiatt is – még inkább akart, és nagy bravúrt bemutatva kiharcolta a hatos döntőbe kerülést. A finálénak Kaposvár ad otthont május utolsó hétvégéjén.

„Igazából nincs mit mondani, mert ahogy mondani szokták, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Gratulálok a csapatnak, mert erőn felül teljesítettek, két nagy skalpot is begyűjtöttek. Készülünk a hónap végi döntőre, ahol, ha így játszik a csapat, érmet is fog szerezni” – jelentette ki Szabó.

Már a csoportokat is kisorsolták hétfőn, a mieink a B jelűbe kerültek a házigazda Fino Kaposvár és a Pénzügyőr mellé, míg az A-csoportban a DEAC, a Dunaújváros és a Szolnoki SPC küzdhet meg egymással.