Győzelemmel kezdte a válogatott az Eb-selejtezőt

A Vegyész RC játékosával, Blázsovics Péterrel a soraiban győzte le a magyar férfi röplabda-válogatott Norvégiát az Európa-bajnoki selejtezősorozat budapesti tornájának nyitó napján.

Blázsovics végig a pályán volt, de az első szettben ő sem tudott segíteni, azt Norvégia megnyerte. A folytatásban azonban egyenlítettek a mieink, majd a harmadikban már 21-14-es hátrányban voltak, amikor Blázsovics érkezett a nyitó helyre. A VRCK 25 éves játékosa agresszív nyitásokkal – közte ászokkal – jelentkezett, a társai pedig jól dolgoztak a hálónál, így 22-21-re megfordították az állást, majd a végjátékban is ők örülhettek. A negyedik játszmában az északiak jól tartották magukat, de már nem tudták megállítani Koch Róbert szövetségi kapitány együttesét. A szakember munkáját segíti a Vegyész vezetőedzője is, Toronyai Miklós, mint másodedző.

A meccs utáni nyilatkozatában Koch külön is kiemelte Blázsovicsot, aki meglátása szerint alázatosan végezte a dolgát. A meccs legeredményesebb játékosa Pádár Krisztián lett 29 ponttal (52%-os támadáshatékonysággal).

Válogatottunk szombaton 19 órától Fehéroroszországgal, vasárnap 19 órától pedig Portugáliával játszik a Ludovika Arénában. Pénteken a portugálok 3-2-re nyertek a fehéroroszok ellen. A találkozókat ingyen lehet megtekinteni egyebek között védettségi igazolvány felmutatásával (bővebben a hunvolley.hu-n olvashat róla), de maximum 500 nézőt engednek be a szervezők. A magyar válogatott meccsei megtekinthetők az m4sport.hu oldalán, az adás öt perccel a találkozó előtt kezdődik.

(főcímkép: hunvolley.hu)