U21: a listavezetőhöz látogatnak juniorjaink

Vasárnap 16 órától a Kecskeméti RC U21 vendége lesz a Vegyész RC Kazincbarcika U21-es csapata a férfi röplabda NB II keleti csoportjának 5. fordulójában.

A tabella élén álló alföldiek még nem hibáztak, szettet is csak egyet veszítettek. Ennek köszönhetően vezetik a csoportot 12 pontjukkal, míg az őket üldöző Szolnok U21-nek és MEAFC-Miskolcnak kilenc-kilenc pontja van. A VRCK hét egységet szorgoskodott össze, de mind a négy meccsén szerzett legalább egyet, mert a Pénzügyőr SE-Debrecentől és a GLP Nyíregyházától is 3-2-re kapott ki.

A legutóbbi hétvégén ugyan a nyíregyháziak kétszettes hátrányból verték Daniel Oravec és Bokok Elek edzők csapatát, utóbbi bizakodóan tekint a vasárnapi rangadóra, mivel az U19-eseknek a múlt hétvégén sikerült két vállra fektetniük a Kecskemétet.

„Nagy lökést adott a srácoknak az ifi csapat sikere, hiszen többen is alapemberei a junior gárdánknak” – fogalmazott a kecskeméti születésű Bokor a vrck.hu érdeklődésére. „Ettől függetlenül nem szabad nagy mellénnyel pályára lépnünk, mert ebben a korosztályban a KRC erősebb, mindig is jó junior csapata volt, és most is vezeti a tabellát négy fordulót követően. Mi azonban bizonyítani szeretnénk, hogy velünk is számolni kell az NB II-ben. Nem lesz könnyű meccs, de a fiúk megmutatták már, képesek felvenni a versenyt, és tudnak egymásért küzdeni.”

Bibók Balázs szerint sok minden fog múlni a nyitáson és a pillanatnyi formán.

„Talán most a saját szerváinkkal van a legnagyobb problémánk, de ez olyan, amin csak mi tudunk javítani” – árulta el a VRCK tehetsége. „Kezd összeállni a csapat, lassan megtaláljuk az ideális felállást. Gyöngyösön és a Nyíregyháza ellen is voltak jó periódusaink, azokra kell építenünk. Van esélyünk a győzelemre, de ahhoz nem csak egy-két játékosnak, hanem az egész csapatnak közel maximumot kell nyújtania.”

(Fotó: vrck.hu)