Up: bravúros győzelem az U21-es és az U15-ös csapatunktól is!

Nem tétlenkedtek utánpótlás csapataink a hétvégén: juniorjaink szettet sem veszítettek az NB II-ben idegenben, míg gyerek korosztályban mindhárom találkozóján remekelt együttesünk.

A Lőrincz, Péter, Simkó, Toma, Bibók, Pálfi, Tóth (liberó) összetételű U21-es csapat úgy nyert három szettben a GLP Nyíregyháza felnőtt gárdája ellen (0-3, -24, -13, -22), hogy a második játszmában mindössze 13 pontot engedélyezett vendéglátójának. A Daniel Oravec, Bokor Elek edzőpáros mindössze nyolc játékossal tudott elutazni az összecsapásra – a felsorolásból csak Erdélyi maradt ki -, mivel a többiek betegséggel küzdöttek. Ez még inkább emeli a siker értékét, arról nem is beszélve, hogy Kazincbarcikán a nyírségiek ellen öt játszmában kapott ki a VRCK.

„Sok hibával kezdtünk, de az első játszma végén így is jól összpontosítottunk. A folytatásban mindenben javultunk, és bár a harmadik szettben kicsit idegesebbek voltunk a kelleténél, megérdemelten gazdagodtunk három ponttal” – mondta Bokor.


Kovács Zoltán U15-ös csapata Szolnokon lépett pályára vasárnap. A hazaiak és a mieink mellett a kecskemétiek B és a Pénzügyőr B együttese is részt vett a tornán. A VRCK először a Pénzügyőr B ellen nyert magabiztosan három szettben, majd meccselt a Szolnoki Sportcentrummal. Az első játszma a mieinké lett 25-19 arányban, majd sikerült egyenlíteniük a Tisza-partiaknak. A mindent eldöntő harmadik játszma óriási izgalmakat hozott, végül 30-28-ra a szolnokiak nyertek.

Végül a Kecskeméti Sportiskola B volt az ellenfél: az első felvonás itt is a sárga mezeseké lett, de a másodikat minimális különbséggel elveszítették, a harmadik pedig meggyőző teljesítménnyel lett a sportiskolásoké. A csoportot a Szolnok vezeti 6 ponttal, a KESI B 5, a VRCK pedig 4 pontos.

Honlapunknak Kovács elmondta, mindegyik ellenfél jól fel volt készítve, hiszen a Szolnok utánpótlás-nevelése évek óta jól működik, míg a kecskemétieket Gyurkó Sándor, a budapestieket pedig Börcsök Csaba trenírozza.

Gyerek csapatunk Kovács Zoltán edzővel.

„Látszik a fejlődés a csapaton, mert az első körben a Szolnoktól még simán kikaptunk, majd nyertünk ellenük egy szettet, most pedig már a győzelmi esélyünk is megvolt” – fogalmazott Kovács. „Most jól kezdtünk ellenük, a fiúk betartották a megbeszélt taktikát, ezért sikerült őket meglepni. Utána egy állásba beragadtunk, elment a második szett, de a harmadikban végig ott voltunk, és nem sokon múlott a siker. A legfontosabb viszont az volt, hogy a fiúk élvezték a meccset, majd megkapták a dicséretet a többi szakembertől is, hiszen izgalmas csatát vívtak a szolnokiakkal.”

A másfél órás meccs után sok energia már nem maradt a KESI B elleni rangadóra, de csak a harmadik játszma sikerült gyengébbre. Kovács hozzátette, a februári, kazincbarcikai tornán mindenképpen az a céljuk, hogy megszerezzék a csoportban a második helyet, így kvalifikálhatják magukat a legjobb 12 csapat közé.

Az U15-ös csapat: Kondor Kristóf, Gál Levente, Kohut Szabolcs, Gálik Zsombor, Danika Viktor, Zámborszky Bence, Bene Szilárd, Szlávik Tibor, Lévai Péter, Tóth Marcell.

(Fotó: vrck.hu/archív)