Vasárnap Debrecenbe látogatunk

Vasárnap 17 órától a DEAC vendégeként szerepel a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 5. fordulójában.

A szezont két győzelemmel kezdő Vegyész a legutóbbi két fordulóban egyaránt kikapott. Ezen a sormintán szeretne ismét egy győzelemmel változtatni Toronyai Miklós vezetőedző csapata.

„Először magamban kerestem a hibát, majd beszélgettünk néhány játékossal” – árulta el a 43 éves szakember. ” Nem az edzésekkel, vagy az edzésen nyújtott teljesítménnyel volt a gond. Tudjuk, hogy sokkal tüzesebben kell egy mérkőzésbe beleállni, élesnek kell lenni már az első ponttól. Az elmúlt két fordulóban nem volt olyan vezér a pályán, aki kihúzta volna a csapatot a gödörből, és egymásban is sokkal jobban kell bíznunk. Főleg ebben a bajnokságban, ahol nincs előre lefutott mérkőzés, így a DEAC ellen is minden egyes pontnak komoly jelentősége lesz.”

A DEAC a nyitó fordulóban – kubai légiósai nélkül – 3-2-re kikapott otthon a MÁV-Előrétől, majd öt játszmában győzni tudott Kecskeméten. Ezt egy újabb ötszettes meccs követte, a MAFC-BME ellen, amit a budapestiek nyertek Debrecenben, majd a Pénzügyőr otthonában kapott ki 3-0-ra Fodor Antal együttese. A hajdúságiak a két kubai légiósuk – az átló és a center – mellett brazil játékosukra, Willian Cesarra számíthatnak leginkább, utóbbi ugyanis a liga legjobb pontszerzője, és egyelőre még senki nem találta meg vele szemben az ellenszert.

„Játszottunk felkészülési tornán a debreceniekkel, tudjuk, hogy mindhárom légiósuk minőségi, és még igazoltak egy magyar, de román papírokkal rendelkező átlót is a napokban, így a variációs lehetőségeik tovább nőttek” – tette hozzá Toronyai.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)