Vegyész – MAFC 3-0

Mindhárom pontot begyűjtötte a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME elleni bajnoki összecsapáson, miután vasárnap este 3-0-ra (18, 19, 18) nyerni tudott hazai pályán a férfi röplabdabajnokság alapszakaszának 7. fordulójában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – MAFC-BME 3-0 (18, 19, 18)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 400 néző. Jv-k.: Tillman, Pőcze.
Vegyész: Toronyai, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti. Vezetőedző: Toma Sándor.
MAFC: Vocskó, Kunert, Eke, Lesznyik, Jánossy, Szabó. Csere: Tari (liberó), Posztós. Vezetőedző: Novák László.

Toma Sándor: A második szettben volt egy nagyobb hullámvölgyünk, feladót is cseréltünk. Sokat foglalkoztak a játékosok egymással a hálónál, nem a játékra összpontosítottak, de amint fejben ismét a meccsre koncentráltak, hozni tudtuk a kötelezőt. A MAFC-nak jó játékosai vannak, rutinosak, egy ilyen csapat ellen mindig nehezebb megszerezni a győzelmet.

Novák László: Felszabadult játékot vártam a csapatomtól, nem helyeztem nyomást rájuk, mert mindenképp pontot, pontokat kell szereznünk. A Kazincbarcika közel sem játszott olyan jól, mint vártam, esélyt kaptunk erre, de nem éltünk a lehetőségeinkkel.

RIPORT

A Vegyész a harmadik, a MAFC a tabella hetedik helyéről várta az összecsapást, igaz a budapestiek egy találkozóval kevesebbet játszottak le. Kilenc játékossal érkezett a MAFC Kazincbarcikára, a vendéglátóknál mindenki bevethető volt, akárcsak a legutóbbi összecsapáson, de Kovács Zoltán még csak liberóként lett nevezve, hiszen a bokasérülése még mindig nem jött tökéletesen rendbe.

Gyorsan szerzett a MAFC három pontot, majd Toronyai Miklós és Djordje Borovicsanin jó nyitásai is kellettek ahhoz, hogy a Vegyész hatnál utolérje ellenfelét. Az első technikai szünetnél már kettő volt a VRCK előnye (8-6), majd Árva Milán kezdte el gyártani a pontokat, így a vendégek 12-9-es hazai vezetésnél időt kértek. Sokat hibáztak a fővárosiak, nem is tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, sőt, a második technikainál már öt volt a hazai előny. Kunert Mátyás ászértékű szervája után Toma Sándor hívta magához a fiait (16-14), és bár a borsodiak fogadása nem volt a legtökéletesebb, tartották előnyüket, Novák pedig kikérte második idejét (19-16). Kecskeméti Péter érkezett Toronyai helyére taktikai jelleggel, majd Árva hátsósoros bombája után véget is ért az első szett (25-18, 1-0).

A fordulás után nem sokkal Jánossy maradt lent a földön, de az ütőnek szerencsére nem történt nagyobb baja, folytatni tudta a játékot, majd ezt egy ásszal bizonyította is (3-5). Mindkét csapat gyűjtögette a pontokat (7-8), majd Kecskeméti érkezett Toronyai helyére az egyperces szünet után, ezt pedig a frissen beállt feladó egy jó blokkal hálálta meg. Hárompontos előnyre tett szert a MAFC (9-12), és ezt sikerült is megtartania a második technikai szünetig (13-16). Árva földről szerválva megszerezte harmadik ászát, Kecskeméti pedig egy átjövő után húzta le a labdát, és máris egálba kerültek a felek, Novák így időt kért (16-16). Jánossy gyakorlatilag feladta a labdát Borovicsaninnak, aki köszönte a lehetőséget, keményen levarrta a játékszert az ellenfél ütője elé – ezt pedig újabb hazai pontok követték, és Novák ismét kikérte a „félpercest” (21-18). Banai szerváival Tari Zsolték nem tudtak mit kezdeni, és bár sokáig vezetett a MAFC, végül ezt a játszmát is a VRCK nyerte (25-19, 2-0).

Ezúttal is vendég ponttal kezdődött az összecsapás, de gyorsan fordítottak Kecskemétiék – a nyolcadik pontot egy látványos, feladó mögötti centertámadás után szerezték (8-4). Egy kétes bírói döntés után a MAFC kapta a pontot, de a kazincbarcikaiak ezzel nem sokat foglalkoztak, hiszen így is négypontos volt az előnyük (14-10). A következő labdamenetetben Januzovics kapott nagy tapsot a lelátóról, mert majdnem onnan is hozott vissza egy labdát, és végül a hazaiaké is lett a pont. 16-12-t mutatott az eredményjelző a technikai pauzánál, és a végjátékhoz érve is megvolt a VRCK előnye (19-15). Eke bebombázta, Árva okosan helyre ütötte a labdát, nem nőtt vagy csökkent a különbség, így Novák még 22-18-nál időkéréssel próbálta kizökkenteni Toma legénységét. Borovicsanin jó szervái komoly gondot okoztak a háló másik oldalán, Januzovics egyes blokk melletti ütése után pedig véget ért a találkozó (25-18, 3-0).

tm