Dudás Tamás bízik a folyamatosan emelkedő nézőszámban

A múlt héten három mérkőzést is játszott a Vegyész RC Kazincbarcika, és mindegyiket megnyerte szettveszteség nélkül. Dudás Tamással, együttesünk játékosával beszélgettünk a mögöttünk hagyott meccsekről, de természetesen már előre is tekintettünk, valamint az új csarnok atmoszférája is szóba került.

A HÉP-Kecskeméti RC elleni rangadó után a magyar junior-válogatottat is idegenben verte 3-0-ra a VRCK, majd vasárnap hazai pályán ugyanilyen arányban bizonyult jobbnak a MAFC-BME-nél. A kilenc szerzett pontnak köszönhetően a Vegyész fellépett a bajnokság képzeletbeli dobogójára, de még ennél is feljebb vágyik. Dudás szerint nem csak az eredmény a fontos, hanem a mutatott játék és a jó öltözői hangulat is rengeteget számít.

„A csapat minimális célja a kilenc pont megszerzése volt” – jelentette ki magabiztosan Dudás, aki néhány mondatban felelevenítette a múlt hetet. „A Kecskemét elleni meccsre tudtunk a legtöbbet készülni, és ott játszottunk szerintem a legjobban, de azon a találkozón is maradt még bennünk, hiszen nyitásban és fogadásban sem voltunk tökéletesek. A junior-válogatott ellen több lehetőséget kaptak azok, akik eddig kevesebbszer kerülhettek pályára. Úgy gondolom, ezt mindenki megragadta, és bizonyítottak éles helyzetben a srácok, hogy lehet rájuk számítani nagyobb meccseken is. A MAFC ellen az eredménnyel elégedettek lehetünk, viszont a játékunkkal már kevésbé. Ettől függetlenül a mérkőzést végig kontrolláltuk, így egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Fárasztó egy héten vagyunk túl, de a hangulat pozitív, és csapat egyre jobban összekovácsolódik.”

A héten egy meccse van a Vegyésznek, szombaton 18 órakor a Sümegi RE gárdáját fogadja a Don Bosco Sportközpontban, a találkozóra a belépés ingyenes. Az azt követő fordulóban viszont a tabella-2. Pénzügyőr SE vár a borsodiakra.

„Ezen a héten van egy kis időnk pihenni, mert csak a Sümeggel kell játszanunk hazai környezetben, ami nem okozhat komolyabb nehézséget a számunkra” – fejtette ki véleményét a liberó. „Találkoztunk velük a felkészülés során Dunaújvárosban, ahol magabiztos játékkal vertük őket. A jövő héten ismét jön egy húzósabb etap, amikor is két erősebb csapattal játszunk: az alaposan megerősödött Pénzügyőrrel és a tehetséges Dunaújvárossal. Mindezek ellenére három-három pontot akarunk szerezni. Még lesz egy Magyar Kupa-mérkőzésünk is a Miskolccal, ahol több volt csapattársunk és jó barátunk játszik, viszont egyértelműen a továbbjutás a célunk.

Dudást a kecskeméti összecsapás alkalmával Nyári Sándor, az M4 Sport szakértője megdicsérte, hiszen véleménye szerint a nyitásfogadó-specialista játékos sokat fejlődőtt az elmúlt két szezonban.

„Jól esik az elismerés, de csapatjátékról van szó, ezért én csak többesszámban gondolkodom, hogy együtt hogyan tudjuk a lehető legjobbat tenni a klubért” – mondta a 29. születésnapja felé közeledő röplabdázó. „Személy szerint nem vagyok elégedett a statisztikai mutatóimmal, lehetnének jobbak is, de ezért dolgozom, dolgozunk minden edzésen.”

Néhány hete már sikerült a csapatunknak állandó időpontokat kapnia az új sportcsarnokban, így lassan sikerül is belaknia. Dudás bízik abban, hogy a Don Bosco is egy olyan erőddé válik, mint amilyen az Irinyi János Tornacsarnok volt.

„Heti három edzésünk van az új csarnokban, és a meccsnapokon délelőtt tudunk még egyet itt mozogni” – magyarázta. „Örülnénk a több lehetőségnek, csak sajnos nagyon zsúfolt a terembeosztás. Maga a létesítmény tökéletes, egy rossz szavunk sem lehet, ebben a teremben már lehet röplabdázni, bőven van terünk hozzá. Ennek köszönhetően érzésem szerint sokat fejlődtünk a közti játékban, lehet mezőnyözni, ha elpattan egy labda van lehetőség menteni. Viszont a régi csarnok hangulata hiányzik, az egy igazi katlan volt, de reméljük, hogy mi és a szurkolók is hamarosan belakjuk. Bízom abban, hogy a nézőszám csak emelkedni fog, ahogy haladunk előre a meccsekkel.”

tm (fotó: boon.hu – Bujdos Tibor)