Visszavágtunk a kassaiaknak

A Vegyész RC Kazincbarcika felkészülési mérkőzésen 3-2-re nyert a VK KDS Sport Kosice ellen szerda este, így visszavágott a múltheti 4-1-es vereségért.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – VK KDS SPORT KOSICE 3-2 (-18, 24, 21, -18, 11)
Kazincbarcika, 50 néző. Vezette: Dudás A.
Vegyész: Toronyai, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanin, Juhász. Csere: Dudás T. (liberó), Kecskeméti, Budai, Surányi, Kozsla, Gulyás. Vezetőedző: Toma Sándor.

Bokor Elekre tüdőgyulladás, Kovács Zoltánra pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthatott a VRCK. Az első szettben 16-16-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor azonban a kassaiak állva hagyták Toronyaiékat. A második játékrészben Kecskeméti érkezett feladóba, és ezt a játékrészt és a harmadikat is nagy csatában hozta a Vegyész. A negyedik felvonás nem igazán úgy sikerült, ahogy azt Árváék tervezték, ekkor végig a szlovák együttes dominált, de végül az ötödik játszmát behúzta a vendéglátó.

Toma Sándor vezetőedző a találkozót követően így értékelte a látottakat a vrck.hu-nak: „A két szerb fiúval, Nebojsával és Djordje-val kezdtünk. Nincsenek még összeszokva a többiekkel, de jóval dinamikusabbak voltunk velük. Jól fogadtunk, de ezekből nem tudtunk ellépni, pedig tavaly a passzokkal voltunk inkább gondban. A nyitások jók, taktikusak voltak, ennek köszönhetően pedig blokkban és mezőnyben is stabilak voltunk. Tudjuk, hogy ezekben az elemekben még mindig javulnunk kell. A szerbek jól ütnek hátsó sorból is, így még több opciónk van. Örülök, hogy mindenki lehetőséghez jutott, szerintem éltek is ezzel a fiúk. Egyre többet fogunk foglalkozni a taktikai elemek beépítésével, eddig jobbára a fizikális edzések domináltak, a srácok rengeteget ugráltak. Remélem, hogy sikerül még edzőmeccset játszanunk a kassaiakkal, hiszen ez a két összecsapás nagyon hasznos volt a számunkra.”

tm (Főcímkép: facebook.com/sajomentehu)