A kazincbarcikai sikereket is elismerték a szövetség gálaestjén

A 2017/18-as szezon legjobbjait díjazta a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) szerda este évzáró gálaestjén. Elismerést kapott Daniel Oravec és Szitka Péter polgármester is.

A legjobb felnőtt férfi teremröplabda edző díjat Daniel Oravec kapta, nem véletlenül. A jelenleg a Vegyész RC Kazincbarcika utánpótlásában dolgozó szlovák szakember ugyanis februárban a Magyar Kupát, májusban a bajnoki címet hódította el együttesünkkel.

Elnöki különdíjban részesült a város élvonalbeli profi sportcsapata által nyert trófeáknak köszönhetően Szitka Péter. A polgármester a díjátadón nem tudott részt venni, de a plakettet lehetősége lesz személyesen átvenni a szövetség illetékeseitől a január 5-i, Magyarország – Svájc férfi röplabda Európa-bajnoki selejtezőn a Don Bosco Sportközpontban.

Ünnepi beszédében dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke a sportág rohamos fejlődéséről beszélt. Külön kiemelte a férfi vonalon történt előrelépéseket, példaként a VRCK Nyíregyházán rendezett Bajnokok Ligája-meccsét is felhozta, melyet kis híján megnyert a Kazincbarcika. A beruházások alkalmával sem maradhatott ki a sorból egyesületünk, a Regionális Röplabda Központ alapkőletételére decemberben került sor.

A gálaestről és a további díjazottakról itt olvashatnak bővebben.