A Pénzügyőr otthonában zárjuk a középszakaszt

Vasárnap 18 órától a Pénzügyőr SE otthonában játssza utolsó középszakasz-meccsét a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. A találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Az már két fordulóval korábban egyértelművé vált, hogy a GreenPlan-VRCK a középszakaszt legrosszabb esetben is a második helyen zárja, így az utolsó két meccsén tét nélkül lépett pályára. Tét nélkül, hiszen a rájátszás második körében, az elődöntőben, már az alapszakaszban elért helyezés számít. Ott harmadik lett a csapat, így a versenykiírás sajátossága miatt már csak az a kérdés a középszakaszban, hogy a Kistext vagy a MAFC-BME lesz a mieink ellenfele a playoff első körében.

„Legutóbb kikaptunk három szettben a MÁV Előre SC-Foxconntól hazai pályán. Ugyan az eredmény másodlagos volt, de nem azt kaptam néhány játékostól, ami ezen a szinten elvárható lenne, és itt elsősorban a hozzáállásra gondolok. Ezen azonban túlvagyunk, megbeszéltük a történteket, én személy szerint sokat tanultam belőle” – árulta el Toronyai Miklós vezetőedző.

Szurkolói busz a DRK Magyar Kupára

Egy hét múlva a DRK Röplabda Magyar Kupa döntőjének bronzmeccsén lép pályára a Vegyész, méghozzá a Kecskeméti RC ellen. Adódott a kérdés, mennyire lesz fontos a PSE elleni összecsapás.

„Mindenképpen lényeges, hiszen egy erős Pénzügyőrrel játszunk, és nemsokára fontos kupameccs vár ránk. Aki a pályán van, attól azt várom el, hogy felszántsa a parkettet, legyünk bármilyen összeállításban. Sajnos Péter Benedek lebetegedett, rá most sem számíthatunk, és Blázsovics Péter sincs bevethető állapotban, a többiek viszont meg fogják kapni a megfelelő mennyiségű játékidőt. A múlt héten még egy kicsit erősebb volt a kondiprogram, most pedig a dinamikára igyekeztünk rámenni” – részletezte vezetőedzőnk.

A vasárnap 18 órakor kezdődő összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti a budapesti Kőér utcából.