Az elődöntő negyedik felvonása következik vasárnap

Vasárnap 18.30-tól a Fino Kaposvár vendégeként lép pályára a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzésén.

Három sikert kell aratnia az egyik csapatnak ahhoz, hogy kvalifikálja magát a fináléba, amelynek már biztos résztvevője az LV Sport Pénzügyőr SE, miután három mérkőzésen bizonyult jobbnak a kupagyőztes Kecskeméti RC-nél. A Vegyész jelenleg 2-1-re vezet, tehát együttesünknek még egy találkozót kellene bezsebelnie, ugyanakkor odahaza a Kaposvár szettveszteség nélkül tudott nyerni még hétfőn.

Csütörtökön 3-1-re nyert a címvédő, a találkozó egyik legjobbja pedig a csereként beálló Blázsovics Péter volt. A fiatal szélső ütő nem csak eredményesen támadott, kiválóan is fogadott, és a nyitásaival is meg tudta zavarni az ellenfelet.

„Talán egy kicsit könnyelműek voltunk az elején, azt hittük, egyszerűbb lesz, de nagyon meglepődtünk, mennyire agresszíven kezdett a Kaposvár” – mondta Blázsovics, aki az első szett derekán állt be, és végig a pályán maradt, 17 pontot szerezve. „Igyekeztük megnyomni az első szett végét, le is dolgoztunk hét pontot, és végül átvittük ezt a lendületünket a folytatásra. Feljavultunk sáncmunkában, sok kivédekezett labdát sikerült pontra váltanunk, és egyre keményebben játszottunk mi is. Kaposváron ettől függetlenül jobban oda kell figyelni például a nyitásainkra, mert rengeteget rontottunk, főleg a taktikai szervákból. Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, és bízom abban, hogy a jövőben is tudok bizonyítani.”

Marek Kardos vezetőedző úgy véli, a győzelem volt a legfontosabb csütörtökön, nem pedig az, hogy milyen játékkal sikerült megszerezni.

„A hazai pálya miatt rajtunk volt a nyomás, de gyorsan belelendültünk, és óriási akarással, harcossággal sikerült megfordítani az állást a felszabadultan játszó kaposváriakkal szemben” – emlékezett vissza a 44 éves szakember. „Főleg sáncmunkában nyújtottunk extrát, roppant fontos volt, hogy ebben az elemben feljavuljunk, de sokkal jobban támadtunk a negatív fogadásokat követően, amivel eddig a szezonban hadilábon álltunk. Ez is mutatja, hogy a fiúk nem voltak megijedve, bátran játszottak, és erre lesz szükségünk Kaposváron is, ha le szeretnénk zárni a párharcot, márpedig ez a tervünk.”

A találkozót a kapos.hu élőben közvetíti a Somogy megyei székhelyről, a beépített lejátszó honlapunkon is elérhető lesz.

Amennyiben a Kaposvár nyerne, úgy a mindent eldöntő találkozóra kedden kerülne sor 18 órától a Don Bosco Sportközpontban.

(Fotó: vrck.hu)