Az év utolsó meccse következik

Szombaton 18 órától a DEAC-ot látja vendégül a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 12. fordulójában. A kés délután azonban nem csak a röplabdáról, hanem a jótékonykodásról is szólni fog a Don Bosco Sportközpontban.

A DEAC az utóbbi években „megcombosodott”, mutattak fel értékes pontszerzéseket, győzelmeket, azonban a Vegyésztől rendre 3-0-ra kaptak ki. Nem arra a 2019 februári mérkőzésre gondolunk, amikor 25-4 volt a harmadik szettben, hanem például az előző kiírásra, amikor a hajdúságiak az alapszakaszban legyőzték a Kecskemétet, meccset nyertek a rájátszásban Kaposváron, és végül az ötödik helyért játszhattak, ahol a KRC bizonyult jobbnak négy mérkőzésen.

A debreceniek idén már öt győzelmet arattak a bajnokságban, a legutóbbi fordulóban azonban kikaptak a Pénzügyőr SE-től 3-1-re. A DEAC azt megelőzően a Magyar Kupában is négyszettes vereséget szenvedett, a GreenPlan-VRCK-tól, éppen ezért Toronyai Miklós vezetőedző úgy érzi, ellenfelük mindenképpen szeretne a két hazai vereség után javítani.

„Visszavágtunk az októberi vereségért, de ami győzelmet arattunk, az kupameccs volt, szóval igazából revánsot most kell vennünk a debrecenieken” – emlékeztetett a 43 éves szakember. „Biztos vagyok benne azonban, hogy mivel kétszer is kikaptak otthon, újra a győzelmi úton szeretnének lenni, és mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy nyerjenek a Don Boscóban.”

Adománygyűjtés egy 15 hónapos kisfiúért, Boldizsárért

A tabella-3. Vegyésznek hat győzelme van öt veresége mellett, de mindössze egyetlen ponttal előzi meg a hatodik DEAC-ot. TABELLA ITT. Az elmúlt négy fordulóban egyaránt nyert, három kör óta pedig játszmát sem veszített. Ezt a lendületet szeretné tovább vinni a hétvégére a hazai együttes.

„Szeretnénk, ha ez a jó szériánk nem szakadna meg, de biztos, hogy nem lesz sétagalopp a szombati meccs” – mondta Toronyai saját csapatával kapcsolatban. „Ha úgy játszunk, mint az utóbbi hetekben, akkor nem lehet gondunk. Nagyobb sérülés sincs a keretben, de azért mentális és fizikai fáradtság van néhány játékosnál, ezeket kezelni kell. Erre a meccsre kell összpontosítanunk, most ez a legfontosabb, majd utána beszélhetünk minden másról.”

A mérkőzés előtt és alatt egy 15 hónapos sajókeresztúri kisfiúért, Boldizsárért szervez klubunk adománygyűjtést. A kisfiú nagyon súlyos anyagcserezavarban szenved, amit csak egy különleges génterápiával lehetne meggyógyítani. Ez azonban 500 millió forintba kerül.

… és hozz egy plüssjátékot is!

A 18 órakor kezdődő mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Jegy- és bérletinformációk a 2022/23-as szezonra