Hamarosan még jobb lesz a Pollack úti iskolába járni – fotókkal!

Napról-napra látványosabb a röplabdaközpont építése. Már szerelik az alapba kerülő betonacélokat – amiből több mint 22 tonnát építenek be -, és csütörtökön megkezdődik az alapok betonnal történő kiöntése is. Egyúttal megmutatjuk a földszinti alaprajzot és egy öltöző látványtervét is.

Valamikor késő ősszel lesz birtokba vehető az új röplabdaközpont, amit a Pollack úti iskola tanulói, tanárai is nagyon várnak már. Nem is csoda, hiszen a 16 osztály heti 80 testnevelés órájából eddig heti 30-at tudtak az iskola jelenlegi tornatermében megtartani. Az új létesítmény birtokba vétele után – ami egyben a Vegyész Röplabda Akadémia otthona és az iskola új, modern tornaterme is lesz – pedig mindegyiket megfelelő körülmények között lehet megtartani.

A csarnok 32 x 29 méteres területe ketté osztható, egyszerre két testnevelés óra vagy edzés, mérkőzés tartható benne. Az egyenként 16 x 29 méteres rész is majdnem háromszor nagyobb alapterületű, mint a jelenleg meglévő tornaterem. Ráadásul 200 férőhelyes lelátóval lesz ellátva, így tökéletes helyszíne lehet iskolai rendezvényeknek, vagy utánpótlás-versenyeknek.

A földszinti alaprajzot három részletben nagyítottuk ki: az elsőn a játékterület látható, míg a másodikon és a harmadikon „ketté szedtük” a földszintet. Az alaprajzon egyebek között a négy öltöző – amelyből kettő akadálymentesített -, a recepció, a személyzeti tartózkodó és a szertárak láthatók.

Végezetül pedig egy látványterv az egyik földszinti öltözőről, a falon az értékmegőrzők láthatók.