Megkezdte a felkészülést a felnőtt együttes

Hétfő délelőtt megkezdődtek a Vegyész RC Kazincbarcika férfi csapatának edzései. Az új szezonnak egy alaposan megfiatalított kerettel, reális célkitűzéssel vág neki a Toronyai Miklós vezetőedző által irányított együttes.

Az előző szezon csapatából maradt a két center, Cziczlavicz Dávid és Garan Bálint, a liberó Kiss Máté, az átló Miklósi-Sikes Zétény, valamint a két szélső ütő, Péter Benedek és Péter Márton. Felkerült az utánpótlásból a liberó Csordás László és az ütő Fecske Szabolcs, visszatért az átló Bibók Balázs, illetve érkezett két feladó, az azeri Roman Gurszkij és Óhidi Richárd. A mindössze 21 éves átlagéletkorú felnőtt csapattal készül a 18 éves ütő, Molnár Vajk is.

Óhidi Richárd személyében fiatal feladó érkezett

Bibók Balázs visszatér a Vegyészhez

Azeri válogatott feladó érkezik

A szakmai stáb annyiban változott, hogy Dudás Tamás kizárólag az erőnléti felkészítésért fog felelni, így Toronyai segítője a labdás edzéseken Vass Renátó lesz, aki ezzel párhuzamosan az utánpótlásban is ellát feladatokat az U20-asoknál. A statisztikusi teendőket Lukács Patrik látja el.

„Vannak még lyukak a keretben, lehetnek még érkezőink” – mondta Toronyai, aki leszögezte, idén más célokért fog küzdeni a csapat. „Fontos, hogy a fiatalok a megfelelő időben megfelelő játéklehetőséghez jussanak. Ha lesz érkező, szinte biztos, hogy külföldi lesz. Éppen ezért, hogy ne vegye el a lehetőséget a fiatal magyar játékostól, nem olyan légióst néztünk, nézünk, aki a legmagasabb szintet képviseli. Célként azt határoztuk meg, hogy fejlődni kell egyéni- és csapatszinten egyaránt.”

12 csapat fogja alkotni az új idényben az Extraligát, miután összevonásra kerül az első osztály és a második vonal (NB I). A Fino Kaposvár, a MÁV Előre Foxconn, a Pénzügyőr SE, a Kecskeméti RC, a DEAC, a MAFC-BME, a MEAFC-Miskolc, a Vidux-Szegedi RSE, a Dág KSE, a Dunaújvárosi KSE és a TFSE adta le nevezését a 2023/24-es szezonra a Vegyész mellett.

„Több csapatnál is új irányt jelöltek ki, legalábbis a zuhanyhíradóból és a bejelentésekből erre lehet következtetni. Hozzánk hasonlóan a fiatalokhoz nyúl a Kecskemét és a Pénzügyőr is, magasabb szinten teljesíthet a Kaposvár és a Székesfehérvár. A lehetőségeinkhez képest nincs rossz keretünk, hiszen van három felnőtt és kettő U22-es válogatottunk, akikkel lehet dolgozni, mert szeretnének jobbak lenni” – fogalmazott Toronyai.

A bajnokságról hivatalosan még nem tudni, mikor is fog kezdődni, előreláthatólag szeptember 23-án. A Vegyész a felkészülését ennek megfelelően állította össze. A program még nem végleges, de jelen állás szerint augusztus 25-én (a Don Bosco Sportközpontban) a szlovák Presovval, augusztus 30-án (a Don Bosco Sportközpontban) az U19-es válogatottal, a MEAFC-cal és a DEAC-cal, 31-én az U19-es válogatottal, szeptember 9-én (Eperjesen) pedig a Presovval és a Nitrával játszik a Toronyai-csapat.