„Mini alapozáson” van túl a Toronyai-csapat

Miután a Fino Kaposvár és a Kecskeméti RC is kérvényezte bajnokijának elhalasztását, Toronyai Miklós úgy döntött, hogy az erősítő gyakorlatokra helyezik a hangsúlyt. Vezetőedzőnkkel beszélgettünk a múlt heti edzésekről.

„Alapozás jellege volt a múlt hétnek, mondták is a fiúk, főleg a két-három hetet is kihagyók, hogy izomlázuk van” – fogalmazottToronyai, aki a pozitív tesztet produkálókra utalt, akik maximálisan betartják az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) ajánlását a sportba való visszatért illetően. „Kicsit nehezített edzéseket állítottunk össze, három alkalommal is voltunk a teremben erő és állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat végezni. Délután azért a labdák is előkerültek, sokat dolgoztunk az alapérintésekkel, majd jöttek a mezőny- és blokkgyakorlatok. Utóbbi már inkább csak csütörtökön és pénteken volt, majd a fiúk két nap pihenőt kaptak, kivéve a juniorok, akik szombaton és vasárnap is pályára léptek.”

Kíváncsiak voltunk arra, mennyire volt hatással a játékosokra a karantén, valamint milyen állapotban van az új érkező, a horvát válogatott Ivan Mihalj.

Ivan Mihalj edzésben. (Fotó: Kovács Loretta)

„Kellemes fáradtságot jeleztek felénk a fiúk, de a múlt hét erről szólt” – árulta el vezetőedzőnk. „Fontos volt, hogy a kihagyás után, legyen egy ilyen, erősebb hét is, de erre jól reagáltak a fiúk. Ivan jó kondicionális állapotban érkezett Kazincbarcikára, legelőször az erőnléti edzőnek készülő liberónkkal, Dudás Tamással találkozott a múlt héten, akivel megcsinálták a felméréseket. Aztán átesett az orvosi vizsgálaton is, ahol szintén minden rendben volt. Az látszik rajta, hogy kevés labdás edzésen tudott részt venni Zágrábban, hiszen egy picit még lassabb önmagához képest, most azonban van még egy kis ideje összeszednie magát. A beilleszkedéssel nincs gond, csaknem két hete van már itt, de olyan, mintha két éve a srácokkal lenne, azonnal megtalálták a közös hangot.”

Mivel a Don Bosco Sportközpontot más egyesületek is rendszeresen látogatják, a vírushelyzet miatt kompromisszumokat kellett kötniük Toronyaiéknak is. A heti öt délutáni foglalkozásból csak hármat tudnak megtartani, azonban a többiekhez való igazodás egyáltalán nem okozott gondot számukra.

„Ettől a héttől, egy hónapon át nem mindig fogunk tudni a megszokott időpontokban edzeni, a hétfő és péntek délutánokat teljesen elengedtük, hogy a kézilabdásoknak se kelljen minden nap este nyolc után hazaérniük a szigorítások alatt” – mondta. „Ezeken a napokon délelőtt, ugyanúgy a teremben megoldjuk a kondit és a labdás edzést is. Mivel azonban a meccseink késő délután, este lesznek, a többi naptól ilyen formában nem tudtunk megválni, de rugalmasnak kell lennünk, mert hál’ Istennek nem egyedül vagyunk sportolók a városban.”

(főcímkép: Kovács Loretta)