Tarabus: Most minden mérkőzés fontos

Két győzelemmel kezdett az Extraliga középszakaszának felsőházában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. Ján Tarabus szerint továbbra is az a legfontosabb, hogy a csapat folyamatosan fejlődjön, a Magyar Kupa elődöntőben pedig igazán nagy csatát vár a Fino Kaposvárral szemben.

A DEAC után a MÁV Előre SC-Foxconn együttesét is legyőzte a középszakaszban a Vegyész, aminek köszönhetően megerősítette második helyét a tabellán. Mindkét meccset végig a pályán töltötte Tarabus, aki összesen 14 pontot hozott, közte három ászt és négy blokkot.

„Elégedett vagyok, hogy olyan formában van a csapat, amilyenben jelenleg” – jelentette ki szlovák centerünk. „A gyenge rajtot követően több fontos mérkőzést is megnyertünk. Ugyanakkor, a szezon elején nagyon nehéz bármit is előre megjósolni, de még most is az a legfontosabb a számunkra, hogy jobbak és jobbak legyünk, mindig a következő feladatra koncentrálva.”

Székesfehérváron az első játszmát elveszítette a GreenPlan-VRCK, a másodikat azonban simán, míg a harmadikat nagy csatában, 31-29-re nyerte meg. Innen kezdve már nem volt kérdés, ki lesz a győztes.

„Az elején idegesek voltunk egy kicsit, ellenfelünk folyamatosan nyomás alatt tartott mind a nyitásaival, mind a támadásaival” – emlékezett vissza Tarabus. „A fordulópont a harmadik szett volt, amit egy kiélezett végjátékkal sikerült megnyernünk. Ezt követően már mi voltunk fent, magabiztosan, folyamatosan vezettünk a meccs végéig.”

Hátrányból felállva gazdagodtunk három ponttal

A következő hetekben három-négy naponta játszik rangadókat a Vegyész: kétszer a Fino Kaposvárral a Magyar Kupa elődöntőjében, tévés mérkőzésen pedig fogadja előbb a Pénzügyőr SE-t, majd a hónap végén a MÁV Előrét, közben pedig még a DEAC is fog vizitálni a Don Bosco Sportközpontban.

„Minden sportoló a szurkolókért végzi a munkáját, értük játszik. A tény, hogy tévés mérkőzéseink lesznek, remek lehetőséget jelentenek a kluboknak és a röplabda népszerűsítésének. A szezon ezen szakaszában azonban minden mérkőzés rendkívül fontos” – szögezte le a 27 éves játékos, majd hozzátette, kemény párharcra számít a Magyar Kupában. „Ez a két meccsünk teljesen más lesz a Kaposvár ellen, mind a bajnokik voltak. Új feladójuk van, Baróti Árpád sem lépett pályára ellenünk. Felkészültnek kell lennünk, nagyon nehéz találkozóink lesznek.”

Szerdán 18 órától játszik a régi kaposvári csarnokban a GreenPlan-VRCK, az összecsapást a Hunvolley TV közvetíti.