A Balkán Kupa győztesével kezdünk a Challenge Kupában!

A novemberben induló Challenge Kupa selejtezőjében a magyar bajnok Vegyész RC Kazincbarcika a szeptember közepén esedékes Balkán Kupa győztesével fog játszani a legjobb 32 közé kerülésért.

Szerda délután Luxemburgban tartotta az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) a nemzetközi kupasorozatok sorsolását. A Vegyész a 2019/20-as szezonban a Challenge Kupában lesz érdekelt, és bár elvileg ellenfelet kapott minden csapat, azt mégsem tudni, kivel játszik novemberben együttesünk. A Balkán Kupát ugyanis csak szeptember közepén rendezik, és egyelőre azt sem tudjuk, mely csapatok vehetnek részt rajta. Felvettük a kapcsolatot a Balkán Röplabda Szövetséggel (BVA), de egyelőre még nem kaptunk választ.

A párharcot idegenben fogja kezdeni a Vegyész november 12-e és 14-e között, míg a visszavágó november 26-a és 28-a között lesz esedékes a Don Bosco Sportközpontban.

Amennyiben továbbjutna együttesünk, úgy a belga Leuven várna rá a legjobb 32 között. Annak a párharcnak az első mérkőzését a Don Bosco Sportközpontban rendeznék december 12-14 között, míg a visszavágóra egy hét múlva kerülne sor Belgiumban.

A Balkán Kupában egyébként szerb, török, görög, macedón, albán, román, koszovói, montenegrói, bolgár és bosnyák csapat is indulhat. A legutóbbi kiírást a török Ziraat Bankasi nyerte, amely a még két évvel ezelőtti török bajnokságban a negyedik helyen zárt, a Challenge Kupában pedig tavaly egy kört tudott menni.

A többi magyar csapatról

A Vegyészhez hasonlóan a Fino Kaposvárnak is selejteznie kell, ellenfele az osztrák Reid lesz, míg a Pénzügyőr már főtáblás, rá a ciprusi Omonia Nicosia vár.