A Kosice és a Zagreb vár a VRCK-ra

Pénteken és szombaton is Zágrábban lép pályára a VRC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a Közép-európai Ligában (MEVZA). A találkozókat a Laola1 TV élőben közvetíti.

A VRCK-nak három győzelme és három veresége van, nyolc pontjával a hatodik helyen áll a tabellán. Ahhoz, hogy az első négybe kerüljön, jelenleg hatpontos hátrányt kellene ledolgoznia, ami nem tűnik könnyű feladatnak, hiszen ehhez három, a pontvadászatban előtte álló együttest is le kellene győznie – mindjárt szombaton a HAOK Mladost Zagrebet. Daniel Oravec vezetőedző azonban nem tekint ennyire előre, ő és csapata egyelőre csak a kassaiakra koncentrál.

„Meccsről meccsre kell haladnunk, ugyanúgy, ahogy tettük azt Nyitrán is” – mondta a honlapunknak a tréner, utalva a Mladost Kastela és a VKP Bystrina SPU Nitra elleni győzelmekre. „Jó eredményt kell elérnünk az első napon, hogy még több önbizalmat gyűjtsenek a játékosaim, ahogy az történt néhány hónappal ezelőtt. Egy feladatunk van, legyőzni a Kosicét, és ha annak a találkozónak vége, jöhetnek a hazaiak.”

A Zagreb jóval nagyobb falatnak ígérkezik, a horvát együttesnek kiváló szezonja van idén. Negyedik a tabellán, szorosan követi a három, egyaránt 16 ponttal álló éllovast, és még csak a Posojilnica AIC/DOB-tól (2-3) valamint az ACH Volley Ljubljanától (0-3) kapott ki.

„Remek játékosaik vannak, erős ütőkkel, biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk” – fogalmazott a vrck.hu-nak Szabó Dávid csapatkapitány. „Eredetileg nem ebben az időpontban, hanem egy héttel később lett volna ez a torna, már meg is volt egy menetrendünk, de végül változtatnunk kellett. Ez jó is, illetve kellemetlen is, de a lényegen nem változtat, mert örülünk, hogy ismét két, nívós összecsapáson bizonyíthatunk.”

A találkozókat a laola1.tv élőben közvetíti. A VRCK pénteken 19, szombaton pedig 17 órától játszik.