A Zagreb ellen fordítaná meg a szerencséjét a VRCK

Vasárnap 18 órától a horvát HAOK Mladost Zagreb látogat a Don Bosco Sportközpontba a Közép-európai Kupa 6. fordulójában. A Vegyész RC Kazincbarcika a naptári év utolsó meccsére adománygyűjtést és plüssdobálást is hirdetett, magát a találkozót pedig a Digi Sport 2 élőben közvetíti városunkból.

A MEVZA idei kiírását a Vegyész éppen Zágrábban kezdte, ráadásul egy nem várt győzelemmel. Pontosabban, a siker azok számára volt meglepő, akik nem látták edzeni Marek Kardos vezetőedző csapatát – a szlovák szakembert és játékosait ugyanis a négy szettben aratott győzelem nem lepte meg. Azóta még „másfél” bravúrja volt a Vegyésznek: Bleiburgban a címvédő Posojilnica Aich/Dobot fektette két vállra ugyancsak 3-1-re, míg hazai pályán a Calcit Kamniktól csent el két játszmát. Az UR Waldviertel és az ACH Volleyball Ljubljana elleni mérkőzések viszont rosszul sikerültek csapatunk számára, így vasárnap javítani szeretnének Juhász Péterék.

„Szerdán elszenvedtük az első vereségünket idegenben, jó lenne vasárnap az első hazai győzelmet is megszerezni” – fogalmazott a vrck.hu-nak a 30 éves center. „A győzelemhez azonban taktikusan, fegyelmezetten kell játszanunk, nem úgy, mint tettük szerdán. Nyertünk már ellenük, de ez nem jelent sokat ebben a sorozatban, nagyon kiegyenlítettnek tűnik a mostani kiírás. Természetesen a három pont megszerzése a célunk, mert akkor a hátralévő négy mérkőzésünkön felszabadultabban játszhatunk.”

A vasárnapi már a harmadik meccse lesz a Vegyésznek, hiszen Ljubljanában és Székesfehérváron is pályára lépett. Utóbbi siker jó reakció volt a csapattól a szerdai vereségre, a Zagreb elleni azonban a legfontosabb lesz a három összecsapásból.

„Bő kerete van a horvát bajnoknak, ráadásul az átlagmagassága sem alacsony, szóval igyekeztünk felkészülni a blokkmunkájából” – mondta Kardos. „A Ljubljana elleni kudarcból sokat tanulhattunk, remélem, hogy vasárnap ezeket a tanulságokat már kamatoztatni is tudjuk. Egy biztos: jól kell nyitnunk, a fogadásunknak elfogadhatónak kell lennie, a szélekről való támadásokat pedig meg kell tudni oldani. Ez nem azt jelenti, hogy egyből pontot kell csinálni, hanem azt, hogy ha nem támadható a labda, olyan helyet kell neki találni az ellenfél térfelén, hogy abból a Mladost csak nehezen tudjon támadni.”

KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – HAOK Mladost Zagreb
2018.12.16., 18:00 (TV: Digi Sport 2), Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika.
Vezetik: Porvazník, Niklová (szlovákok).


Junior csapatunk is pályára lép vasárnap, 15 órától a Kecskeméti RC U21-es gárdájával találkozik az Irinyi Tornacsarnokban a férfi röplabda NB II-ben.

ADOMÁNYGYŰJTÉS, PLÜSSDOBÁLÁS

Az adományokat (már nem használt ruhák, játékok, tartós élelmiszerek) a Don Bosco Sportközpont folyosóján, az arra kijelölt helyre kérjük letenni. A plüssöket azonban be lehet hozni a lelátóra, azokat a mérkőzés utolsó pontja után lehet a játéktérre dobni. Segítsünk mi is a rászorulókon! Bővebben az adománygyűjtésről itt olvashatnak.

(Fotó: Tóth Milán/vrck.hu)