Hazai pályán már nem sikerült elkapni a Zagrebet

A horvát HAOK Mladost Zagreb 3-1-re nyert a Vegyész RC Kazincbarcika otthonában a férfi röplabda Közép-európai Kupa 6. fordulójában.

A szoros kezdést követően a zágrábiak blokkja összeállt, zsinórban csináltak öt pontot, így Marek Kardos vezetőedzőnek gyorsan kétszer is ki kellett kérnie az idejét (11-16). A hajrában már nem tudott újítani a Kazincbarcika, a vendégek kerültek így előnybe (20-25, 0-1). A fordulás után is a horvát bajnok dominált, a Vegyész Vlado Milev és Toronyai Miklós beállását követően tudott nagyobb fokozatra kapcsolni, hatpontos hátrányát egyre olvasztotta (18-19). Majd a Mladost tett így, és villámgyorsan lezárta a második játszma végét (18-25, 0-2).

A harmadikban 1-4-gyel indítottak a vendégek, aztán Juhász Péter vezérletével átvette a vezetést a VRCK (9-8). A négypontos előny sem tűnt még életbiztosításnak a Kazincbarcika számára, 23-23-nál időt is kértek a hazaiak. A végén azonban jókor villant Lubos Macko, kétszer is, amivel szépített együttese (27-25, 1-2). Ha csak egy-két ponttal is, a Zagreb mindig vendéglátója előtt járt, Inoslav Krnic hibáját követően állt ismét egyenlő az eredményjelzőn (12-12). Elhúzott hárommal a VRCK, aztán megint a vendégek villogtak, a hajrára mégis egállal fordultak a csapatok (19-19). Marko Sedlacek és társainak jött végül jobban ki a lépés, így a HAOK visszavágott a szeptemberi vereségért (23-25, 1-3).


JEGYZŐKÖNYV
KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, 6. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – HAOK Mladost Zagreb 1-3 (-20, -18, 25, -23)
Don Bosco Sportközpont, 500 néző. V.: Porvaznik, Niklova (szlovákok).
VRCK: Páez 1, Németh 17, Juhász 8, Szabó 7, Blázsovics 3, Macko 13. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Árva 1, Toronyai 1, Milev 10. Vezetőedző: Marek Kardos.
Zagreb: Krnic 2, Marelic 11, Dukic 8, Prlic 28, Sedlacek 18, Mihalj 6. Csere: Sarcevic (liberó), Rados (liberó), Sabljak 1, Misura 1, Bakonji. Vezetőedző: Radovan Malevic.

Marek Kardos: Ilyen fogadás mellett nem meglepő, hogy a széleken gyengén támadtunk. Későn ébredtünk, későn kezdtük el játszani a saját játékunkat, mert amikor elkezdtünk szerválni, nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet.

Radovan Malevic: A szeptemberi meccs nekünk még túl korán volt, nem álltunk össze, most már teljesen más arcunkat mutatjuk, és örülök, hogy egy jó csapat otthonában sikerült nyernünk.

(Fotó: Szűcs Fruzsina/vrck.hu)