Aranyszett után jutottunk a négy közé a Magyar Kupában

Egészen hihetetlen, mit vitt véghez fiatal csapatunk: előbb megnyerte három játszmában a DEAC elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját, majd 15-12-re az aranyjátszmát is behúzta, aminek köszönhetően bejutott a legjobb négy közé a sorozatban.

Idegesen kezdte a mérkőzést a hazai csapat, miközben a vendégek elsőszámú feladójukat, Tóth Andrást kellett, hogy nélkülözzék. A Vegyész a játszma felénél nyugodott meg, és bár továbbra is sok nyitást rontottak, végül egy nagy hajrával csak sikerült megnyerniük a nyitójátszmát (26-24, 1-0).

Bibók Balázs továbbra is ponterősen röplabdázott, de a többiek is szépen gyűjtögették az egységeket. Sokat hibázott a DEAC, és bár kétszer is feljött mínusz négyről egyre, vagy egyenlített, utána Jan Jirásekék szereztek több pontot. A hajrában Roman Gurszkij is megmutatta ütőtudását, végül öttel nyert csapata (25-20, 2-0).

A nyitásban sokat hibázó Jirásek a harmadik játszma elején kiválóan szervált (6-1), mégis, innen egalizált a DEAC. Egészen hektikusra sikeredett ez a játszma: már 20-14-re is megléptek Péter Mártonék, aztán 22-22-nél jöhetett az igazán nagy izgalom, végül Garan Bálint pontja a meccs megnyerését jelentette (25-22, 3-0).

A mindent eldöntő felvonás, az aranyjátszma igazán szorosan alakult, a csapatok nem tudtak egymástól ellépni. Ez kivétel a hajrára volt igaz, egészen nagy akarattal röplabdázták Kiss Mátéék, és a DEAC már nem találta rajtuk fogást. Nagy győzelem volt (15-12).

Egészen nagy bravúrt hajtott végre fiatal csapatunk, és bár a DEAC sajnos nem számíthatott feladójára, ez a mieink érdemeiből semmit nem von le. Ellenfelünk a négy között a címvédő Pénzügyőr SE lesz. A párharcról részleteket a napokban fogunk megosztani.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-1 (24, 20, 22). Aranyszett: 15-12.
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 286 néző. V.: Halász T., Takács.
Vegyész: Gurszkij 3, Jirásek 15, Garan 5, Bibók 23, Péter M. 9, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss M. (liberó), Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Bagics, Willian 11, Kiss I. 5, Pavljuk 16, Veres 7, Marlon 7. Csere: Bán (liberó), Árvai. Vezetőedző: Fodor Antal.
Továbbjutott: a GreenPlan-VRCK, aranyszett után.

Toronyai Miklós: Egy percig nem adtuk fel, az utolsó szalmaszálba akartunk kapaszkodni. A Debrecen elveszítette a napokban a feladóját, onnantól talán nagyobb esélyünk volt a meccs megnyerésére. Ez egy kis nyomást helyezett ránk, de nagyon örülök, hogy fontos pillanatokban most jó döntéseket hoztunk. Az aranyszettben is a hajrában nyertünk, türelmesek voltunk. A célon túllőttünk, mert nehéz sorsolásunk volt, úgyhogy innentől kezdve csak élvezni akarjuk az elődöntőt.