Toronyai: Nem akarjuk a DEAC elleni párharcot elengedni

Szerdán 19 órától a Debreceni EAC lesz a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika ellenfele a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Az első mérkőzésen a debreceniek a DESOK-ban magabiztos, háromjátszmás győzelmet arattak, így a mieink számára az egyetlen út a továbbjutáshoz csak egy 3-0-s vagy 3-1-es győzelem, plusz az aranyjátszma megnyerése lehet. A DEAC azonban rendkívül stabilan teljesített az utóbbi időszakban, könnyű mérkőzés tehát egyáltalán nem vár a Vegyészre.

„Az odavágón egy jó mérkőzést játszottunk a debreceniekkel, amelyen mi rendre a végjátékokban hoztunk rossz döntéseket, így szettgyőzelem nélkül maradtunk” – emlékezett vissza vezetőedzőnk, Toronyai Miklós, aki elöljáróban azt is elárulta, milyen jellegű edzéseket végzett a csapat a téli szünetben. Mint ismert, a mieink december 17-én léptek legutóbb pályára, de 19-e és 22-e között még levezető jellegű edzéseken vettek részt.

„Az ünnepek alatt a kondicionáló edzéseken volt a hangsúly, de a labda is előkerült, kisebb csoportokban igyekeztünk technikát fejlesztő foglalkozásokat tartani” – folytatta 44 éves vezetőedzőnk, aki karácsony előtt hazaengedte azeri és cseh légiósát. „Mivel tudtak labdás edzéseken részt venni, ezért Roman Gurszkij és Jan Jirásek is otthon töltődhetett fel, míg Cziczlavicz Dávid itt, Kazincbarcikán edzőtáborozott az U20-as válogatottal. Újév környékén is volt három nap pihenő a teljes keretnek, január harmadik napján azonban már együtt készültünk, csak Cica hiányzott, valamint betegség miatt Bohdan Velicsko.”

Cziczlavicz: Tudom, nem vagyok még kész játékos

A DEAC elleni meccsig a GreenPlan-VRCK-val készült junior csapatunk játékosa, Toma Ádám is, akit Toronyai honlapunknak sokat dicsért.

„Szerencsére nem csak ő, az egész csapat jól mozgott, és ha az elmúlt egy hétben mutatott munkát sikerül átmenteni a szerdai mérkőzésre, egy jót játszhatunk a DEAC-cal. Nem azt mondom, hogy biztosan elég lenne a győzelemhez, hiszen a hajdúságiak idén nagyon stabilan alapjátékot tudnak nyújtani. Nem cifrázzák túl a dolgokat, de amit csinálnak, azt nagyon hatásosan teszik” – mondta Toronyai.

Felmerült bennünk a kérdés: mennyire tekint a csapat előre, hiszen szerda után pénteken már bajnoki vár a Vegyészre, ráadásul a szomszédos MEAFC-Peka Bau ellen.

„A stábbal már készülünk, dolgozunk a háttérben, de a játékosok csak csütörtökön kapnak információkat a miskolciakról, addig a DEAC-ra kell, hogy összpontosítsanak. Megvan, mit szeretnénk játszani a MEAFC ellen, sajnos most sűrűn lesz két mérkőzésünk, így a játékosoknak csak egy napjuk lesz felkészülni taktikailag. Nem akarjuk a Debrecen elleni párharcot elengedni, bármennyire is nehéz a helyzetünk a továbbjutást illetően.”