Cziczlavicz: Tudom, nem vagyok még kész játékos

Cziczlavicz Dávid ugyan még csak 17 éves, három éve folyamatosan tagja a korosztályos válogatottaknak. A mostani Európa-bajnoki selejtezőn is jó teljesítményt nyújtott, és ugyan az U20-as magyar válogatott nem jutott ki az Európa-bajnokságra, a szakma elismerését kivívta.

A magyarok a szlovénektől a nyitónapon 3-0-ra kikaptak, másnap öt játszmában veszítettek az osztrákokkal szemben, 19-17-re elbukva az utolsó felvonást. A cseheket legyőzték utolsó csoportmeccsükön, ahogy a „kis elődöntőben” Luxemburg válogatottját is. Az ötödik helyért ismét a csehekkel meccseltek, ám ekkor már 3-1-re veszítettek Cziczlaviczék.

Saját nevelésű centerünket arról kérdeztük, hogyan élte meg az elmúlt heteket a válogatottban.

„A felkészülésünk nagyon jól sikerült, Kazincbarcikán, mentálisan és fizikálisan is sikerült összerakni magunkat” – mondta honlapunknak Cziczlavicz. „Sorra jöttek a mérkőzések, a végére azért el is fáradtunk. Bár nem jött össze a továbbjutás, a többi csapat elismerését így is sikerült kivívni, hiszen azt mondták, sokat fejlődtünk az elmúlt két évben. Persze, azért csalódottság is volt bennünk, de büszke vagyok a társakra, mindenki a legjobb tudását nyújtotta az utóbbi időszakban.”

„Fizikálisan jól bírom, fejben egy kicsit össze kell magam rakni, sok mérkőzés van mögöttem” – válaszolt azon kérdésünkre, vajon ő belőle mennyit vett ki a téli menetelés. „Nincs megállás, keddtől én is a Vegyésszel készülök a klubmeccsekre, és már januárban nagyon fontos mérkőzések várnak ránk.”

Cziczlavicz tavaly bemutatkozhatott az Extraligában, idén azonban már alapembere együttesünknek. Átlagosan 6,2 pontot szerzett eddig meccsenként, tíz bajnokin 23 blokkot hozott.

„A tavalyi szezon a felnőtt szint gyorsaságának felmérésére, bemutatkozásnak jó volt. Most már tudok úgy tekinteni magamra, mint egy extraligás játékosra, de tudom, nem vagyok még kész játékos. Sikerült felzárkóznom, és talán most már az én nevemet is ismerik az ellenfelek” – árulta el Cziczlavicz.

#
19
Nemzetiség
hunMagyarország
Pozíció
Center
Súly
98 kg
Születési idő
2006.07.11.
Magasság
198 cm
Jelenlegi csapat
GreenPlan-VRCK, VRCK U20
Kor
17