Árva: Kiegyensúlyozott a mostani mezőny

Vasárnap 13 órától Kecskeméten játszik felkészülési mérkőzést a Vegyész RC Kazincbarcika. Árva Milánék hétfőtől újra együtt készülnek, a 26 éves átló pedig a vrck.hu-nak adott interjút a mögöttük hagyott edzésekről és a nemsokára folytatódó versenyszezonról.

Az ünnepek alatt három napot edzett együtt a csapat, majd az új évben először január 4-én találkoztak.

„Kis kardió, például séta volt a programban, odahaza pedig prevenciós gyakorlatokat kellett végezni. Nem volt megerőltető, csupán arra kellett odafigyelni, hogy a szervezet ne lustuljon el” – emlékezett vissza honlapunk érdeklődésére az átló. „Sikerült az ünnepi időszakban feltöltődni, de most már fáradtabbak vagyunk, kemény edzések vannak mögöttünk. Például a csütörtök délutáni intenzívre sikerült, két csoportban dolgoztunk egy-egy órát, szóval nagyon pörgős volt, de a fáradtság csak kellemes.”

A Vegyész január 10-én Kecskeméten, január 12-én pedig hazai pályán játszik felkészülési mérkőzést. A tétmeccsek sora január 14-én kezdődik, majd 19-én és 24-én is pályára lép Toronyai Miklós együttese.

„A szezon első felében nagyon kevés mérkőzésünk volt, éhesek vagyunk arra, hogy játsszunk, éppen ezért jó, hogy sikerült két edzőmeccset is lekötnünk a folytatás előtt” – fogalmazott Árva. „Még jobban össze kell szokni, Ivan később érkezett, szóval kellenek a meccsek. Ezeken nem az eredmény lesz a fontos, hanem az, hogy csapatként még inkább összeérjünk. A vasárnapi mindenképpen nehezebb lesz Kecskeméten, míg a keddi, Debrecen elleni tökéletes felkészülés a Kistext elleni kupavisszavágóra.”

A 26 éves, saját nevelésű átlót és társait egyáltalán nem zavarja, hogy sűrűek lesznek a következő hónapok. Hat hét alatt ugyanis legalább nyolc, legfeljebb tíz (ha továbbjut a Magyar Kupában) összecsapás vár a Vegyészre.

„Mivel decemberig nagyon keveset játszottunk, nem csak mi, hanem az ellenfelek többsége is, fel voltunk rá készülve, hogy sűrű lesz a január és a február” – mondta Árva. „Reméljük, ezúttal már nem lesznek külső tényezők. Meccs követ meccset, egy kis pihenéssel, regenerálódással, ráhangoló edzésekkel. Én személy szerint ezt jobban kedvelem, mint mikor hat naponta van egy mérkőzés, legalábbis az előzmények tudatában mindenképpen. Szeretnénk elérni a célunkat, azt, hogy a négy között zárjunk az alapszakaszban.”

Az erőviszonyokról is megkérdeztük átlónkat, aki szerint jelenleg a Pénzügyőr van elöl, de mögötte nagy csata várható a folytatásban a jobb pozíciókért.

„Nagy kérdőjel van minden csapatnál, főleg a koronavírus-járvány miatt. Voltak meglepő és papírforma eredmények is, körbeverések, szóval nagyon kiegyensúlyozott az idei mezőny. Talán a Pénzügyőr lóg ki felfelé egy kicsit, de egyelőre még nem tudtak csúcsformába lendülni, szerintem azonban minden csapat fog tudni újítani” – mondta Árva.

ERŐSÍTETT A KECSKEMÉT ÉS A PÉNZÜGYŐR

A Kecskemét mindenképpen a kerete megerősítésén dolgozik: a strandröplabda-bajnok Stréli Bencét már szerződtette, és szó van/volt a korábbi kaposvári átló, Jurij Kruzskov leigazolásáról, aki jelenleg a cseh Ostravában légióskodik. A Pénzügyőr szerződést bontott magyar válogatott centerével, Flachner Dániellel, helyére a brazil Mateus Hartge érkezett. A Dunaújváros sem tétlenkedik a január végéig nyitva tartó átigazolási piacon, mindenképpen ottmaradna a közvetlen élbolyban, ennek megfelelően változtat még a keretén.

(fotó: Kovács Loretta, vrck.hu)