Bemutatkoznak U19-es csapataink, a VRCK-Szalézi és a tiszaújvárosiak

A hétvégén négy U19-es csapatunk is pályára lép a másodosztályban: szombaton a fiúk közül a VRCK-Ózd, a VRCK-Szalézi és a VRCK-Tiszaújváros Miskolcon játszik, míg vasárnap a lányoknál a VRCK-Tiszaújváros debütál Egerben.

Klubunk komolyan gondolja azon törekvéseit, hogy segítsen még jobban népszerűsíteni a röplabdát a régióban. Ennek megfelelően például Bánhorvátiban és Berentén is folyik röplabdás oktatás vegyészes segítséggel, de a Szendrői Református Általános Iskola is kapott már labdákat annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a sportág alapjait. Ózdon előrébb tartanak a munkában, a már tavaly is VRCK-színekben induló csapatuk idén szebb eredményekre számít, hiszen játékosaik tapasztaltabbakká váltak.

A VRCK-Ózdhoz hasonlóan a VRCK-Szalézi és a VRCK-Tiszaújváros is a másodosztályú U19-es bajnokságban indul. A szalézisok a helyi gimnáziumban tanulókból tevődnek össze, míg a tiszaújvárosiak zöme az ottani Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, akiket Olasz Gyula testnevelő edz és tart össze már évek óta. A tiszaújvárosiakkal több mint másfél éve áll kapcsolatban klubunk, és miután mindkét fél nyitott volt a „házasságra”, felvették a VRCK-Tiszaújváros nevet.

„Kinőttük az amatőr versenyeket, szeretnénk most már komolyabb, bajnoki szinten is megmérettetni magunkat, ebben a Vegyész tud segítséget nyújtani” – fogalmazott érdeklődésünkre Olasz Gyula testnevelő, akinek csapata idén januárban megnyerte a Légy te is bajnok sorozat kazincbarcikai döntőjét. „Többször is beszélgettünk a lehetséges fúzióról, mert a Vegyész vezetésének tetszett a nálunk folyó munka, nekünk pedig imponált, hogy csatlakozhatunk a honi röplabdázás egyik fellegvárához. Miután a Vegyésznél elindult a női röplabda, nekünk is könnyebb volt meghozni a döntésünket, hiszen nálunk többségben vannak a lányok, de hozzájuk hasonlóan a fiúknak is voltak már szép eredményeik.”

„A tiszaújvárosiak az amatőr versenyeken országos szinten kimagasló eredményeket tudnak felmutatni” – ezt már Kárpáti László klubelnök mondta. „Láttuk a gyerekeket, hogy jó alapokat kapnak, és mindenképpen szeretnénk segíteni a munkájukat. Komolyan vesszük a régiós feladatunkat, hogy minél szélesebb körben megismertethessük a röplabdát. Az sem titok, hogy a tehetségesebb játékosokat szeretnénk középiskolai tanulmányaikat követően Kazincbarcikára csábítani, hogy fejlődésüket nálunk folytathassák, és eljussanak akár a felnőtt csapatig.”

A Vegyész első osztályú U19-es csapata már szeptemberben megkezdte szereplését.