Beszédtéma: górcső alatt a szezonkezdet

Sűrűre sikerült a Vegyész RC Kazincbarcika szezonkezdete, hiszen kilenc nap alatt lejátszott négy tétmérkőzést, közülük kettő a vártnál nagyobb visszhangot kapott, köszönhetően a jó teljesítménynek.

Új sorozatot indítunk Beszédtéma címmel, melynek a célja, hogy egy kicsit közelebb hozza a röplabdát azok számára, akik nem tudnak nap mint nap utána olvasni a VRCK-val kapcsolatos híreknek, néhány újdonsággal szolgáljon azoknak, akik most ismerkednek a sportággal vagy a csapattal, illetve hogy olyan információkkal lássa el a leghűségesebb szurkolókat, amiről talán még ők sem tudtak.

Első részünkben a VRCK szezonkezdetét elemezzük, ugyanis két olyan eredményt is elértek a sárga-kékek, melyre kevesen számítottak. Az egyik a zágrábi siker, a másik pedig a PAOK Szaloniki elleni, történelmi Bajnokok Ligája-mérkőzés.

BRAVÚROS GYŐZELEM, MÉG BRAVÚROSABB PONTSZERZÉS

A MEVZA előző kiírását, a Közép-európai Ligát a Vegyész a nyolcadik helyen zárta négy győzelemmel, az azt megelőző évben azonban csak fele annyi örömre volt oka. A 2018-ban Közép-európai Kupára átnevezett sorozatot idén fantasztikusan kezdte a magyar bajnok, hiszen a horvát aranyérmes, a HAOK Mladost Zagreb otthonában tudott nyerni 3-1-re, tehát mind a három pontot sikerült elhoznia. Aztán jött egy pécsi siker a bajnokságból, majd hazai pályán a Pénzügyőrt is két vállra fektette a Vegyész, ha nem is jó játékkal. Október 8-án pedig már a görög sztárcsapatot sikerült alaposan meglepnie, hiszen vezetett is a PAOK ellen 2-1-re, végül be kellett érnie az egy ponttal, mert öt szettben alulmaradt. A Zagreb és a PAOK elleni meccsek is bizonyították, jól indult a szezon a Kazincbarcika számára, de vajon mi lehet a kulcs?

TAKTIKAI FEGYELEM

Bemutatkozó sajtótájékoztatóján Marek Kardos vezetőedző elmondta, kőkeményen megköveteli játékosaitól a maximális koncentrációt és a fegyelmet az edzéseken, valamint a találkozókon egyaránt. Sem Zágrábban, sem pedig a PAOK ellen nem játszott hiba nélkül a Vegyész, de taktikailag mindkét mérkőzésre alaposan felkészült, aminek meg is lett az eredménye. Az előző szezonhoz képest Banai Mátéék sokkal jobban blokkolnak, több, veszélyesnek látszó támadást is sikerül lelassítaniuk, és védekezésben is ott állnak, ahová azt Kardos felrajzolja nekik. A kontratámadások kivédekezése, a saját labdák biztosítása mind nagyon fontos puzzle-darab ebben a taktikában, és láthatóan Gebhardt Áronék egyre érettebbek ezen a téren. Hangsúlyozzuk, nem hiba nélkül teszik ezt, de már most szembeötlő a különbség, pedig még csak nemrég indult a szezon.

 

VAN POTENCIÁL A KAZINCBARCIKAI RÖPLABDÁBAN

Kárpáti László klubelnök az origo.hu-nak adott interjújában egyebek között arról is beszélt, miért kellett Nyíregyházán lejátszani a mérkőzést, és hogy a kazincbarcikai röplabda megérett arra, hogy komolyan vegyék. A VRCK-nál három évvel ezelőtt elindult egy tudatos építkezés, amely ebben a szezonban ismét újabb mérföldkőhöz ért, hiszen első magyar férfi csapatként ott van a BL-ben. A párharc esélyese továbbra is a PAOK, de a játékosok megmutatták, nem szabad őket leírni, és Görögországban még felszabadultabban játszhatnak. Nem szabad temetni a magyar férfi röplabdát, jelen állás szerint főleg a Kazincbarcikát, hiszen Szabó Dávidék bizonyították, nemzetközi szinten is képesek fejlődni, és úgy fest, jó úton járnak. Továbbá, ne felejtsük el: Zágrábban légiósai nélkül nyert a Vegyész, míg a PAOK ellen öt magyar volt a hatos kezdőben, akik gyakorlatilag végig is játszották a meccset.

RENDÍTHETETLEN SZURKOLÓK

Bárhol játsszon a Vegyész, szurkolói sosem hagyják cserben. Folyamatosan érkeznek klubunkhoz a kérések szurkolói buszok indításáról, élő közvetítések biztosításáról, és ezeknek igyekszünk is mindig eleget tenni lépésről lépésre. A PAOK elleni meccset – magyarországi röplabdás szemmel nézve – nagy figyelem övezte, és a pontszerzésnek köszönhetően sorra jöttek a dicsérő szavak, amelyek megerősítettek bennünket: szurkolóink, támogatóink mindig ott vannak velünk. Követőink száma folyamatosan nő, egyre többen járnak ki a hazai mérkőzésekre, és célunk, hogy ezt a felfokozott hangulatot tovább növeljük, együtt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Szép volt fiúk🏐 #vrck-paok #2-3 #vegyész #kazincbarcika #championsleague #blmeccsnezes #12 #hunvolley #volleyball #szurkoltunknagyon #familytime #instadaily

Ági Slezsák (@slezsakagi) által megosztott bejegyzés,

NEMZETKÖZI HÍRNÉV KLUBUNKNAK ÉS A VÁROSNAK

A 2019-es BL-szezont a VRCK meccse nyitotta, így kiemelt figyelmet kapott világviszonylatban is. A legnagyobb röplabdás híroldalak legalább egy képet és egy rövid cikket publikáltak a találkozóval kapcsolatban, az Európai Röplabda Szövetség (CEV) oldala pedig terjedelmes felvezetőt, majd riportot is írt. Kazincbarcika most már hivatalosan is visszakerült a nemzetközi térképre, ráadásul a híroldalak kiemelik a „kis magyar csapat” harcosságát.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The referees might want to check the pressure of this ball 🤔 #CLVolleyM is officially back and @paokvolley are the first ones to record a win this season 💪 #volleyball

CEV (@cevolleyball) által megosztott bejegyzés,

(Fotók: vrck.hu / Muzslay Péter)