Blázsovics: Ráfért ez a három győzelem a férfi válogatottra

Az Európa-bajnoki selejtezők után már az Ezüst Európa Ligában érdekelt a magyar férfi röplabda-válogatott, soraiban a Vegyész RC Kazincbarcikához idén visszatérő Blázsovics Péterrel.

A szélső ütő ötödik szezonjára készül kazincbarcikai szerelésben, de előbb egy sűrű válogatott program vár rá. Április második felétől gyakorlatilag nincs megállás, a válogatott a sikertelenül megvívott Eb-selejtező után az Európa Liga második vonalában, az úgynevezett Ezüst divízióban célozhatja meg az érmes helyezést.

Erre jó esélyük lehet Blázsovics Péteréknek, hiszen csoportjuk első tornáját Ausztriában megnyerték, miután a házigazdák mellett Luxemburgot és az Eb-résztvevő Horvátországot is legyőzték.

„Ahogy a szövetségi kapitányunk, Koch Róbert már korábban is említette, igyekeztünk a csúcsformát az első tornára időzíteni, ami sikerült is” – mondta a vrck.hu-nak Blázsovics. „Igaz, voltak hiányzóik az osztrákoknak és a horvátoknak is, a luxemburgiak pedig nem képviselnek komoly játékerőt, de mindenképpen örülök a sikereknek. Büszke vagyok a csapatra, mert ez három fontos győzelem volt, ami igazán ráfért már a férfi válogatottra. Megérdemelten nyertük meg a tornát.”

A VRCK ütője szerint jót tett a csapatnak, hogy az Eb-selejtezőn a jóval erősebb Portugáliával és Fehéroroszországgal is játszhattak két összecsapást, mi több, Portóban már meg is tudták őket szorongatni. Az ott tanultakat így tudták kamatoztatni, aminek köszönhetően a papíron erősebb horvátokat négy játszmában sikerült legyőzniük.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Blázsovics Péter (@blazsovicspetike) által megosztott bejegyzés

„Ami nagy előnye a csapatnak, az az, hogy a pályán és azon kívül is jó a hangulat, mindenki oda teszi magát százszázalékosan, és komolyabb hátrányokból is fel tudtunk állni” – méltatta a válogatottat Blázsovics, utalva a norvégok elleni 14-21-ről megfordított szettre az Eb-selejtezőn, amikor nem mellesleg ő állt éppen a nyitóhelyen, valamint az osztrákok ellen null-kettőről megnyert derbire. „Még ha fáradtak is vagyunk, tudjuk egymást húzni, segíteni a másiknak. Nagyon jó most ebben a válogatottban játszani. Szerintem a mentáltréningek is sokat segítettek, mind az egyéni, mind pedig a csoportos foglalkozások. A szövetségi kapitány is jól tudja kezelni a játékosokat, de a teljes stáb hozzá tud tenni a munkához, aminek meg is van az eredménye.”

Kíváncsiak voltunk arra, mi is pontosan az ő szerepe a csapatban, hiszen Koch egy korábbi interjújában úgy fogalmazott „Blázsovics is alázatosan elvégezte a feladatát”.

„Nekem elsősorban a nyitás, nyitásfogadás a feladatom, ezek szerintem eddig egész jól mentek. Támadásban is egyre jobban kezdek összeszokni a feladókkal, szóval ebben is léptünk előre” – árult el Blázsovics.

(fotó: volleytimes.com)