Challenge Kupa: a Ried vendégeként kezdünk

Szerda este 19 órától az osztrák UVC Ried vendégeként játszik a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Challenge Kupa selejtezőjében.

A Bundesliga második helyezettjéhez látogat együttesünk, és bár tavaly is szeretett volna a Barcika nemzetközi mérkőzést játszani, végül a pandémia által keltett bizonytalanságokra hivatkozva lemondtuk a portugál Benfica elleni összecsapásokat.

Nemzetközi mérkőzés lévén sosem lehet arról beszélni, hogy „könnyű” összecsapás lehet bármelyik együttes számára is, mert a korábbi években a Vegyész mindig megnehezítette riválisai dolgát (2019-ben a török Tokattal szemben nem sok kellett az aranyjátszma kisajtolásához, míg 2018-ban a Bajnokok Ligájában a görög PAOK-kal, a CEV Kupában pedig a cseh Kladnóval 3-2-zött a Kazincbarcika).

„Idén azonban szeretnénk továbbjutni” – vélekedett Toronyai. „Erre megvan az esélyünk, mert nem egy sztárcsapatot kaptunk, jó mérkőzéseket lehet játszani a Rieddel. Több videós anyagunk is van ellenfelünkről, megtörtént a kielemzés, és ha azt nyújtjuk, amit tudunk, lehet esélyünk. Kicsit úgy érzem, előbb saját magunkat kell legyőzni ehhez, de mindenkinek ugyanaz a célja a csapatban: egységet kovácsolni, élvezni a játékot, és eredményt produkálni.”

A Ried hazája bajnokságában a második helyen áll, jó formában van, az előző körben a rivális Amstetten vendégeként tudott nyerni 3-0-ra, három szoros játszmában. A két lengyel és ausztrál játékost is foglalkoztató együttes a napokban egy német feladót is szerződtetett.

A Vegyész delegációja kedd délután érkezett meg az osztrák városba, és edzett 18:30-as kezdéssel. Szerda reggel 11 órától még vár rá egy átmozgató edzés. A 19 órakor kezdődő összecsapás a cev.eu oldalán követhető figyelemmel, szöveges eredményközlés formájában.

(fotó: Kovács Loretta)