Challenge Kupa: színvonalas visszavágót remél a Vegyész

Izgalmas, színvonalas mérkőzést szeretne játszani szerdán a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán a török Tokat Belediye Plevne ellen a férfi röplabda Challenge Kupa 2. selejtezőkörének visszavágóján.

Két héttel ezelőtt – három sérülés miatt is – a Vegyésznek nem sok babér termett az első összecsapáson, a hazaiak magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak. A visszavágónak is a törökök az esélyesei, a VRCK-nak csak aranyjátszmában van esélye kiharcolni a továbbjutást, de arra is csupán akkor kerülhet sor, ha előbb nyer három vagy négy szettben.

„Szó nincs arról, hogy feladtuk volna a párharcot, ahogy eddig, most is el fogunk menni minden labdáért” – fogalmazott Marek Kardos vezetőedző. „Ugyan a kinti eredményből ez nem tükröződött, de a védekezésünk rendben volt, és ez még hatékonyabb lehet akkor, ha sikerülne őket meglepni kemény nyitásokkal. Marcílio Braga kezdeni fog, ő rendbe jött, és bár a lehető legerősebb kezdővel szeretnénk játszani, van néhány sérülés a csapatban.”

Csizmadia Tamás a múlt héten sérült meg könnyebben egy junior mérkőzésen, tökéletes állapotba a vasárnapi bajnokira kerülhet. Carlos Páez és Marián Vitko is sérülten vállalta a játékot Dunaújvárosban, az ő szerepeltetésükről ezúttal a mérkőzés napján fog dönteni a szakmai stáb. Éppen ezért, mivel mindkét feladó sérüléssel bajlódik, Toronyai Miklósnak is újra edzésbe kellett állnia.

„Jó szintet képvisel ellenfelünk, biztos, hogy bátran fog játszani, és nekünk is így kell tennünk. Izgalmas meccsre számítunk, amely színvonalasabb lesz egy magyar bajnokinál, tehát nekünk is fel kell nőni a feladathoz” – zárta gondolatait Kardos. A Tokat valóban jó csapattal rendelkezik: szlovák és bolgár légiósuk nyáron járt az Európa-bajnokságon, a török játékosok zöme pedig vagy válogatottságig vitte, vagy korábbi csapataikkal már játszottak nemzetközi kupameccseket.

A 19 órakor kezdődő összecsapás előtt és alatt adománygyűjtést szervezünk egy egri röplabdás fiú gyógyulásáért, szurkolóink pedig koreográfiával készülnek, ezért szurkolótársaik segítségét kérik. 18 órától a Szalézi animátorok is várják a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal.

(fotó: © vrck.hu / Kovács Loretta)