Ciupa optimistán várja az új idényt

A Vegyész RC Kazincbarcika lengyel játékosával, Lukasz Ciupával készített interjút a volleypress.hu, amely nem csak az előző szezon tapasztalatairól, hanem a következő idényről is kérdezte  31 éves játékost.

A portál megjegyzi, Ciupa 38 ászértékű nyitással a liga legjobbja volt ebben a műfajban, valamint a VRCK játékosai közül ő szerezte a legtöbb pontot. Klubunk szakmai stábját tehát meggyőzte a teljesítményével, aminek eredménye egy újabb közös szezon lesz.

Hogy érezted magad Magyarországon az előző szezonban? Meglepett a bajnokság ereje akár pozitív, akár negatív értelemben?
Lukasz Ciupa: Én személy szerint remekül éreztem magam, rengeteg kiváló emberrel találkoztam, a klubom jól szervezett, semmiben nem szenvedtem hiányt. Az Extraliga színvonala nem lepett meg, a korábbi években nem egyszer játszottam a Kazincbarcika ellen még a szlovák Svidník játékosaként, szóval tudtam, hogy a szint jó.

Mit gondolsz, miért nem tudott a Vegyész előrébb végezni a negyedik helynél?
Ha tudnám a választ, szeretnék visszamenni az időben, hogy tegyek ellene, és előrébb zárjunk. Nehéz idény volt a koronavírus-járvány miatt és az azzal járó megszorításokkal, csak remélni tudom, hogy a következő idény egy sokkal nyugodtabb lesz ebből a szempontból.

Az új idényben mi lehet a Kazincbarcika célja a hazai porondon?
Erre én még nem tudok válaszolni hivatalosan, mivel még Lengyelországban vagyok, nem egyeztettünk a konkrét célokról. De számomra és a klub számára is mindig az volt a legfontosabb, hogy a legjobb pozíciókért legyünk harcban. Ebből az is következik, hogy igazából minden fronton az élen szeretnénk zárni.

Mit gondolsz a Challenge Kupáról, lesz esélye a Kazincbarcikának menni néhány fordulót?
Örülök, hogy játszhatunk európai kupamérkőzést, mivel remek lehetőségnek tartom tapasztalatszerzés céljából. Ez egy csapatot csak erősebbé tud tenni, ami jól jöhet a hazai sorozatokban. Biztos vagyok benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre fogunk előre lépkedni, aztán meglátjuk, meddig sikerül eljutnunk.

Mint lengyel játékos számára, aki a világ egyik legerősebb röplabdanemzetéből jött, milyen benyomást tett a VRCK, mint klub?
Nem csak a lengyel, hanem bármilyen nemzetiségű röplabdázó számára a Vegyész és a város egy remek hely a játékra. Említettem korábban, hogy a klub jól szervezett, hiszen mindenünk megvan ahhoz, hogy csak a játékra összpontosítsunk és jobbá váljunk. Örülök, hogy legalább még egy évet eltölthetek a Vegyészben.