Csak a közepe volt simább, de így is nyert a VRCK

Két szoros és egy sima szettben aratott győzelmet csütörtök este a Vegyész RC Kazincbarcika az LV Sport Pénzügyőr felett a bajnokság alapszakaszának 2. fordulójában.

A vasárnapi zágrábi, és a hétfői pécsi sikert követően csütörtökön már hazai pályán lépett pályára a VRCK, méghozzá egy rangadón, hiszen a nyáron alaposan megerősödött Pénzügyőrt fogadta. A meccset a vendégek kezdték jobban, többpontos előnyre tettek szert, de a játékrész felénél a Vegyésznek sikerült egalizálnia. Ekkor a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, és bár a vendégek ledolgozták hárompontos hátrányukat, az idegek csatáját elveszítették (29-27, 1-0).

Marek Kardos vezetőedző nem volt maximálisan elégedett játékosaival, többször is felhívta a figyelmüket a taktikai utasítások betartására. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a második játszmát a címvédő viszonylag könnyedén behúzta (25-17, 2-0). A térfélcserét követően ismét szoros játékot láthatott a kilátogató csaknem 500 néző, és bár kapaszkodott és küzdött becsülettel a jól játszó PSE, végül Németh Szabolcsék (képünkön) három szettben megnyerték az összecsapást (25-22, 3-0).

Itt nézheti újra a mérkőzést az M4 Sport videótárában!


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 3-0 (27, 17, 22)
Don Bosco Sportköpont, 500 néző. V.: Adler, Ujházi.
VRCK: Páez 6, Banai 8, Szabó 8, Németh 14, Milev 9, Macko 8. Csere: Gebhart Á. (liberó), Toronyai 1, Blázsovics 1, Juhász. Vezetőedző: Marek Kardos.
Pénzügyőr: Magyar 3, Kovács Z 8, Kiss D. 12, Vityuk, Flachner D. 7, Rása 3. Csere: Bán (liberó), Szalai 8, Kecskeméti, Bokor, Takács 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Marek Kardos: Tudtam, hogy lassabban fogunk kezdeni, talán a zágrábi és pécsi túra, talán a közelgő Bajnokok Ligája-mérkőzés miatt. Taktikailag gyengén teljesítettünk, ettől függetlenül örülök a győzelemnek, mert nyomás alatt sikerült hoznunk a sikert három szettben.

Jókay Zoltán: Egy rövidebb szakaszt leszámítva végig partiban tudtunk lenni egy nagyon jól összerakott Kazincbarcika ellen. Nehéz azonban folyamatosan a maximumot nyújtani, de azt hiszem, a srácok élvezték a játékot, ugyanis felszabadultak és bátrak voltak.