Csak egy kicsit izgultak debütáló szélső ütőink

Igaz még csak felkészülési mérkőzésen, de bemutatkozott a Vegyész felnőtt csapatában két fiatal szélső ütő, Péter Benedek és Miklósi-Sikes Zétény.

Mindkét fiatal a Sümeg felnőtt csapatát erősítette a korábbi szezonokban, annak ellenére, hogy Péter Benedek még csak 19, Miklósi-Sikes Zétény pedig 18 esztendős. Mi több, Péter Benedek rögtön a kezdőben találta magát csütörtökön, Toronyai Miklós vezetőedző bizalmát pedig 15 ponttal és jó teljesítménnyel hálálta meg a MEAFC-Miskolc elleni felkészülési meccsen.

„Annyira nem izgultam, csak egy picit. Jó érzés volt nagyon pályára lépni a Vegyészben, mert olyan társakkal voltam körülvéve, akik közül mindenki röplabdázni akar. Az, hogy Páez Carlos labdáit most már meccsen is üthettem, remek érzés volt, rendkívül pontosan ki voltam szolgálva, de Csizmadia Tamás is jól passzolt, és örülök, hogy nyertünk” – mondta Péter Benedek honlapunknak.

Miklósi-Sikes is izgult egy picit, és a korábbi korosztályos válogatott ütő tudja nagyon jól, hogy rengeteget kell még dolgoznia.

Miklósi-Sikes Zétény támadásban egy edzésen.

„Nem igazán izgultam, inkább egy megfelelési kényszer volt bennem” – mondta a vrck.hu-nak. „Beálltam már a második szettben is, de sokkal nyugodtabb voltam, amikor a harmadikban kezdtem az elejétől. Látom, hogy még van lemaradásom a többiekhez képest, erről a vezetőedzővel is beszéltem. Azt tanácsolta, hogy ne idegeskedjek, még magam miatt sem. Nem voltak korábban olyan intenzitású edzéseink, mint most a Vegyészben, ezt az edző is tudja, szóval jó lesz ez, csak idő és gyakorlás kérdése. Én szeretnék is jobb lenni.”

A két fiatal sümegi jól érzi magát Kazincbarcikán, és rajtuk kívül van még egy sümegi nevelés a VRCK-ban, Blázsovics Péter. A magyar válogatott ütője már az ötödik szezonját kezdi klubunknál, és reméljük, hogy a két új tehetség is megtalálja számítását.

(Főcímkép: Péter Benedek edzés közben. Fotó: Kovács Loretta, VRCK)