Felkészülés: négy szett és három debütáns

Csütörtök este a MEAFC-Miskolc otthonában, az Egyetemi Körcsarnokban játszott felkészülési mérkőzést a Vegyész RC Kazincbarcika.

Összesen négy szettet játszottak a felek, melyeket egyaránt a VRCK nyert, de az eredmény másodlagos volt. Bemutatkozott a csapatban a két, nyáron érkezett fiatal szélső ütő, Péter Benedek és Miklósi-Sikes Zétény, valamint pályára lépett klubunk mindössze 15 éves játékosa, Cziczlavicz Dávid is, aki pontokat is szerzett. Igazoltan hiányzott Juhász Péter, Szabó Dávid, Péter Márton és Blázsovics Péter.

Toronyai Miklós a mérkőzés után honlapunk érdeklődésére elmondta, hogy a második szettet leszámítva maradéktalanul elégedett volt a látottakkal.

„A második játszmával nem voltam elégedett, leengedtünk, nem úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogy az első szettben” – fogalmazott 42 éves vezetőedzőnk. „Nehéz periódusban vannak a játékosok, mert közel maximális teljesítménnyel dolgoznak most már a konditeremben, így hiába a sok regeneráló gyúrás és nyújtás, azért fáradtabbak az izmok. Ennek ellenére dinamikusan, jól röplabdáztunk, jó volt többször is látni az edzésen gyakorolt feladatokat, de a második játszma bosszant. Ha komoly céljaink vannak, így nem lehet kezelni még egy felkészülési mérkőzést sem, minden ellenfelet tisztelni kell az elejétől a végéig. A harmadik játszmától már egy nagyon fiatal csapattal álltunk fel, de koncentráltak a fiúk, és külön szeretném kiemelni Cziczlavicz Dávidot, aki még csak tizenöt éves, de mind a három labdáját beütötte, és még blokkot is hozott.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MEAFC-Miskolc – Vegyész RC Kazincbarcika 0-4 (-11, -26, -23, -19)
Egyetemi Körcsarnok, Miskolc, 50 néző. V.: Varga.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 7, Moraes 4, Árva 10, Péter B. 15, Bibók 15. Csere: Dudás (liberó), Budai (liberó), Csizmadia 4, Miklósi-Sikes 4, Cziczlavicz 4. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

A Vegyész legközelebb szeptember 10-én játszik, Eperjesen: 11 órától a Svidníkkel, 16 órától pedig a Presovval négy-négy szettet.