15 évesen debütált a felnőttek között Cziczlavicz

Csütörtök este, ugyan csak felkészülési mérkőzésen, de pályára léphetett a Vegyész felnőtt csapatában klubunk saját nevelésű játékosa, Cziczlavicz Dávid, aki még csak 15 éves.

A fiatal center három éve kezdett el röplabdázni Bagó Lászlónál – aki a MEAFC-Miskolc felnőtt csapatát is vezeti -, majd egy év után már Bokor Elek edzéseit kezdte el látogatni. Az U16-os válogatott után az U17-eseknél is állandó kerettag, aminek köszönhetően nemzetközi tapasztalatokat is szerezhetett.

Miután augusztusban visszatért a válogatottól, Cziczlavicz Toronyai Miklós edzéseit kezdte el látogatni. A VRCK vezetőedzője maximálisan elégedett a néhány centiméter híján kétméteres játékos hozzáállásával és edzésmunkájával, így ragaszkodott hozzá, hogy velük készüljön. Ráadásul a Miskolcra utazó keretben is benne volt, két szett alatt pedig négy pontot szerzett centerként, még egyszer, 15 évesen.

„Fú, nagyon jó volt, jól éreztem magam” – mondta honlapunk érdeklődésére Cziczlavicz. „Kicsit meglepődtem, hogy elmehettem én is, mert más fiatal, ugye azokon kívül, akik a tizennégy fős keret tagjai, nem voltak a keretben. Volt persze egy kis drukk bennem, de nem olyan, hogy akkor most elájulok, mert annyira izgulok. Néhány labdamenet után már csak arra koncentráltam, hogy mindent jól csináljak. Aggódtam, mi lesz akkor, ha az első labdaérintések elpattannak rólam, de aztán minden rendben volt. Sokat segített azért az a tény is, hogy egy ideje már együtt edzek a felnőtt csapattal, kezdem megszokni a légkört.”

Kíváncsiak voltunk, mit tapasztalt a pályán, illetve milyen érzés volt megszereznie első pontját a felnőttek között.

„Igazából nagyon tetszett, hogy mindenki próbálta előre vinni a csapatot, szurkoltunk, segítettünk egymásnak, és ez óriási pozitívum volt. Habár az első pont nem egy ütésre, inkább ejtésre sikeredett, üthető lett volna Csizmadia Tamás labdája, de jó érzés volt, mert pont lett belőle, és igen, eszembe jutott, hogy az volt az első pontom a felnőtt csapatban. Ütöttem még két pontot ezen kívül, valamint hoztam egy blokkot, egyedül, amikor a hátsó sorból érkező ütőt sikerült leolvasnom, és az a pont nagyon tetszet. Remélem, hogy tétmeccsen is eljön majd ez a pillanat, ezért fogok továbbra is szorgalmasan dolgozni” – zárta gondolatait a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium gólyája.

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)