Csak néhány hét jut a pihenésre Milevnek

A sűrű versenynaptár miatt a VRC Kazincbarcika macedón válogatott játékosa, Vlado Milev több időt tölt a nyáron a röplabdával, mint a pihenéssel.

Az Európa Liga ezüst divíziójának csoportmeccseit követően a sorozat négyes döntőben is érdekelt volt Macedónia válogatottja, majd nem sokkal később már a Mediterrán Játékokon vett részt. Három napja pedig már a felkészülést is megkezdték Vlado Milevék, hiszen augusztus közepén rajtolnak az Európa-bajnoki selejtezők. A VRCK rutinos ütője hazája válogatottjának is alapembere, és bár sok időt nem tud tölteni pihenéssel idén nyáron, ebből is tud profitálni.

„Roppant sűrű volt a nyár, mindössze húsz napot tudtam pihenni, ebből hetet Görögországban töltöttem a családommal, a többit szülővárosomban, Strumicában” – mondta a vrck.hu-nak az ütő. „Nem panaszkodom, pozitívan tekintek erre az időszakra is, de tény, hogy több időt töltöttem röplabdázással, mint pihenéssel, de így talán a szezonra is sokkal jobban fel tudok készülni. A válogatottal sem az Európa Ligában, sem pedig a Mediterrán Játékokon nem sikerült elérnünk a megfogalmazott céljainkat. Az Eb-selejtezőn azonban még elérhetjük a legfontosabbat, kvalifikálhatjuk magunkat a jövő évi kontinensviadalra.”

Macedónia Magyarországgal, Svájccal és Ukrajnával szerepel egy selejtezőcsoportban, így Milev jelenlegi csapattársai ellen is pályára léphet.

„Érdekes lesz a magyarok elleni mérkőzés, hiszen különleges érzéseim vannak az országgal kapcsolatban, több sráccal pedig szinte testvérek vagyunk, szóval majd meglátjuk, mi lesz a kimenetele. Győzzön a jobbik együttes!” – zárta gondolatait Milev.

(fotó: vrck.hu archív)


„We had a busy summer with the national team, I had only 20 days for rest” – said Vlado Milev to our website. „I was in Greece for holiday with my family for a week, the rest I spent in Strumica. I want to look positive on everything , so I will not say that I had short time for rest. I played a lot of volleyball games, so for the new season I will be more prepared. With Macedonia I had two actions, where we did not make the result that we wanted, so the next action and goal is the qualifications, where we will fight for a place in the next year’s European Championship.”

Macedonia are in the same quartet as Hungary in the ECQ, and Milev already has special feelings about it.

„The games against Hungary will be interesting experience for me, because I have special feelings about Hungary, and some of the guys are like my brothers also. We will see, let’s win the better team” – added the outside hitter.

Follow us on Instagram!