Dupla forduló: pénteken a Pénzügyőr, vasárnap a MAFC ellen

A VRC Kazincbarcika péntek este a Pénzügyőr SE vendége lesz a bajnokságban, majd a MAFC-BME csapatát fogadja vasárnap késő délután.

Tíz nap alatt öt mérkőzést játszik a VRCK, ebből hármat már letudott a múlt hét végén. A sorozatterhelés pénteken folytatódik, amikor az éllovas Kazincbarcika a tabella negyedik helyén álló Pénzügyőrhöz látogat (20 óra, ÉLŐ közvetítés).

„A Közép-európai Liga végeztével most már a magyar bajnokságra és a kupára kell figyelnünk” – fogalmazott a vrck.hu-nak Daniel Oravec vezetőedző. „Ismerjük a Pénzügyőrt, keretét jó játékosok alkotják. Láttuk a keddi kupameccsüket, igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni belőlük. A három meccsünk miatt hétfőn pihentünk, de kedden már edzettünk. Elég sűrű a programunk, de volt már erre példa, és bízunk abban, ezúttal is sikerrel vesszük az előttünk álló akadályokat.”

Az NB I-ben a PSE tíz győzelemmel és négy vereséggel áll a negyedik helyen, 15 ponttal gyűjtött kevesebbet a százszázalékos VRCK-nál. A két csapat legutóbbi, októberi mérkőzését az Oravec-csapat könnyedén nyerte 3-0-ra, de a Kőér utcában nem mehet biztosra, ahol az előző szezonban kétszer is kikapott a tavalyi ezüstérmestől.

Vasárnap már hazai környezetben lépnek pályára Szabó Dávidék, méghozzá az ötödik MAFC-BME ellen. A fővárosiak nagy csatát vívnak a felsőházért, minden győzelemre és pontra szükségük van, de Kazincbarcikán nem ők számítanak a favoritnak, miután odahaza 3-0-ra kaptak ki a VRCK-tól. Az összecsapás 17.30-kor kezdődik a Don Bosco Sportközpontban, a belépés természetesen ingyenes.