Újabb rangadót nyert magabiztosan a VRCK

Péntek este a VRC Kazincbarcika a rivális Pénzügyőr SE vendégeként nyert magabiztosan a férfi röplabdabajnokság alapszakaszában.

Villámrajtot vettek a sötét mezben játszó borsodiak (1-5), de a hazaiak tízhez érve már előnyben voltak (10-9). A végjátékot azonban Vlado Milevék bírták jobban (19-25, 0-1), akik a második szettben is a hajrában fordították javukra a mérkőzés állását, és lemásolták az első szett eredményét (19-25, 0-2). A harmadik felvonást minden szempontból a VRCK bírta jobban, amely így 16. bajnokiját is magabiztos győzelemmel abszolválta (17-25, 0-3).

Vasárnap 17.30-tól már hazai pályán lép pályára Daniel Oravec legénysége a Don Bosco Sportközpontban, ellenfele a MAFC-BME lesz.


FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ
Pénzügyőr SE – VRC Kazincbarcika 0-3 (-19, -19, -17)
Kőér utca, Budapest, 200 néző. : Mezőffy, Árpás.
PSE: Török P., Jánossy, Kovács S., Szalai, Kiss D., Rása. Csere: Manoogian (liberó), Takács, Kecskeméti, Rozgonyi, Gallo, Bán (liberó). Vezetőedző: Weczera Csaba.
VRCK: Páez, Milev, Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N. Kozsla, Toronyai. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Weczera Csaba: Nem igazán tudtunk készülni a VRCK-ra, hiszen minden figyelmünket lekötötte a Kecskemét elleni kupapárbaj. A nyitásfogadásunk nem volt rendben, amikor viszont megfogtuk a szervákat, partiban tudtunk lenni.

Daniel Oravec: Azt kértem játékosaimtól, hogy nyitásban agresszívak legyenek. Ez csak részben sikerült, az edzésen mutatottól elmaradt a mai teljesítmény, szóval van még hová fejlődni. A maroknyi szurkolótáborunknak ezúton is köszönjük a drukkolást.

Fotó: vrck.hu archív / Tóth Milán