V4: nemzetközi kapcsolatait erősíti a VRCK

A röplabda népszerűsítése és az utánpótlásképzés fejlesztése a cél a visegrádi négyek vasárnapi konferenciáján, melyen a VRCK is képviselteti magát.

Február első hétvégéjén rendezik a Szlovák Kupa négyes döntőjét Privigyén (Prievidza). A vasárnapi finálé előtt rendkívüli konferenciát tartanak, melyre klubunkat is meghívták, mint az utóbbi időben a térséggel legélénkebb kapcsolatot ápoló magyar egyesületet. Az eseményen a VRCK által jól ismert szlovák klubokon kívül cseh és lengyel csapatok is képviseltetik magukat.

A téma az úgynevezett VISEGRÁDI ORSZÁGOKBAN (V4: Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) a sportágon belüli együttműködések erősítése, a röplabda népszerűsítése és az utánpótlásképzés fejlesztése. A találkozón klubunkat Daniel Oravec képviseli, felnőtt csapatunk vezetőedzője, aki edzői karrierje során mind a négy országban dolgozott már élvonalbeli együttes kispadján.

Ezen a programon túlmenően Oravec a hétfői napon több egyeztetést is lefolytat Szlovákiában, Kazincbarcikához közeli városokban (Kassa, Rozsnyó, Rimaszombat, Tornalja) az utánpótlásképzés területén történő szorosabb együttműködés megteremtése érdekében.

A megbeszélésekről, azok eredményeiről a későbbiekben részletesen beszámolunk.