Ilyen volt edzői szemmel a Közép-európai Liga

Véget ért a VRC Kazincbarcika számára a Közép-európai Liga (MEVZA) idei kiírása. Daniel Oravec vezetőedző értékelt.

A múlt hétvégén ötödik, egyben utolsó tornáján vett részt a VRCK. Bleiburgban két élcsapattal játszott a kazincbarcikai együttes, amely négy győzelemmel és hat vereséggel a nyolcadik helyen zárta a sorozatot. Ez kétszer annyi győzelmet jelent, mint egy évvel korábban, viszont Daniel Oravec szerint ennél több volt csapatában.

„Sikerült javulni, előrelépni, hiszen legyőztük az osztrák Waldviertelt és a szlovák Nitrát is, miközben papíron ezek a csapatok előttünk jártak” – kezdte az értékelést Oravec. „A Kastela és a Kosice legyőzése szerintem nem volt meglepetés, ugyanakkor a Myjavától és a Kranjtól elszenvedett vereség már igen: előbbi azért, mert a liga leggyengébb csapatától, utóbbi pedig azért, mert hazai pályán kaptunk ki. Az első négybe nem lett volna esélyünk bejutni, ahhoz óriási szerencsére lett volna szükség, az első négy gárda annyival jobb. Az ötödik hely a tabellán azonban reális lett volna, de az említett botlások miatt lecsúsztunk róla.”

A szlovákiai szakember szerint nem szabad csüggedniük, mert a vereségekből tanultak, és a nemzetközi sorozatban nagyrészt azért indultak el, hogy a játékosok több nívós összecsapást játsszanak.

„Ott voltunk a Közép-európai Ligában, és komolyan számoltak velünk az ellenfelek” – folytatta a vezetőedző. „Már nem a tabella hátsó felében kullogtunk, győzelmi eséllyel léphettünk pályára több riválissal szemben is. Látjuk, hol tart az élboly, igyekszünk hozzájuk felnőni, ami csak nagyon kemény munka árán térülhet meg. Persze, szerettünk volna meglepetést okozni, de le kell vonni a következtetéseket, és dolgozni tovább. Remek tapasztalat volt ez a játékosaink számára, de most már minden energiánkkal a hazai porondra kell koncentrálnunk.”

Végezetül Oravec hozzátette, örültek a sok biztatásnak, amit a bleiburgi torna alatt kaptak szurkolóiktól, és reméli, ezt sikerül viszonozniuk az előttük álló hónapokban.