Eb-selejtező: harmadik lett csoportjában a válogatott

Véget értek az Európa-bajnoki selejtezők a magyar férfi röplabda-válogatott számára. A mieink a veretlen spanyolok és a csoportmásodik szlovákok mögött a harmadik helyen zártak.

Magyarország jól kezdte a sorozatot, hiszen a csoportfavorit spanyolok ellen hazai pályán csak öt játszmában kapott ki, tehát sikerült pontot rabolnia. Ezt követően magabiztos győzelmet aratott Grúziában, így bizakodva várhatta a szlovákok elleni mérkőzéseket. Sajnos idegenben több játékosára, így például a GreenPlan-VRCK ütőjére, Blázsovics Péterre sem számíthatott Koch Róbert szövetségi kapitány. A szlovákok nem csak Nyitrán, hanem Budapesten is nyertek, és bár a magyarok Grúziát legyőzték, idegenben Spanyolország ellen nem sok babér termett a számukra.

Blázsovics a selejtező-sorozatban kifejezetten jól teljesített, ez alól kivétel a grúzok elleni idegenbeli meccs – amikor nem lépett pályára -, valamint a szlovákokkal szembeni derbik. Idegenbe gyomorrontás miatt el sem utazott, napokig nem edzett, négy kilogrammot fogyott. Bár a budapesti meccsre felépült, formáján még látszott a többnapos kihagyás. A vasárnapi, spanyolok elleni mérkőzésen viszont ismét csapata legjobbja volt – 12 pontig jutott, jó százalékkal fogadott és szinte hiba nélkül támadott (70% feletti hatékonysággal).

Miután a válogatott program véget ért, Toronyai Miklós vezetőedző – aki másodedző a nemzeti együttesnél – már kedd délután munkába áll felnőtt csapatunknál, míg Blázsovics néhány nap pihenőt kap.