Extraliga: a Pénzügyőr pályáján játszunk a Kistexttel vasárnap

Vasárnap 18 órakor (Kőér utca 2/b., hunvolley.tv) a Vegyész RC Kazincbarcika a Kistext SE vendége lesz a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 7. fordulójában. A mérkőzésnek a Pénzügyőr otthona ad otthont.

A Kistext a szezont két ötszettes mérkőzéssel kezdte: előbb kikapott Kecskeméten, majd nyert a MAFC-BME vendégeként. Debrecenben négy, Kaposváron öt szettben győzött, majd amilyen simán kikapott a Pénzügyőrtől, olyan könnyedén nyert Dunaújvárosban. Négy győzelem és két vereség tehát a mérlege, de amennyiben a Vegyész nyerni tudna a tabella harmadik helyén álló budapestiek otthonában három vagy négy játszmában, úgy megelőzné a tabellán.

„Ez a célunk, a három pontért megyünk hozzájuk” – szögezte le Toronyai Miklós vezetőedző. „Fontos állomás ez most a számunkra, hiszen felzárkózhatunk a többiekre. Nehéz meccs lesz, mert nem nyeretlen kétévesek vannak a túloldalon, elég csak a tavalyi bajnoktól megszerzett Willian Reffattire gondolni, de rajta kívül két másik brazil és egy orosz légiósa is van.”

Továbbra sincs szerencséje a Vegyésznek a sérülésekkel, a DEAC elleni győzelem alkalmával egy szerencsétlen talajfogást követően Rodrigo Moraes kért cserét. Toronyai elárulta, a héten Mudo még nem tudott teljesértékű edzésmunkát végezni. Azt is hozzátette, Árva Milán bokájában egy szalag teljesen, egy pedig részlegesen szakadt, de megkezdte a rehabilitációt. Toronyainak tehát a sérülések miatt kellett átló poszton bevetnie Bibók Balázst is, aki aki mind a Ried, mind pedig a DEAC ellen végig a pályán volt.

„A meccsek elején jól teljesített Balázs, aztán jöttek a hibák, de fiatal játékosról van szó, lesznek még hullámvölgyei, ugyanakkor szépen dolgozik az edzéseken. Igaz, hogy a szezon elején más poszton számoltunk volna vele, de a sérülések közbe szóltak, megoldást kellett találnunk” – árulta el a 42 éves vezetőedző.

A Kistext elleni összecsapást a hunvolley.tv élőben közvetíti.

(főcímkép: Kovács Loretta, VRCK)