Utánpótlás: foghíjasan is becsülettel helytállt mini csapatunk

Kiöregedett egy korosztály, így új játékosokkal töltődött fel klubunk fiú mini csapata. Sajnos betegség és sérülés miatt négy játékos sem tudott Debrecenbe elutazni, de így is szépen szerepeltek a fiatalok.

Mivel zömében olyan fiatalokról van szó, akik még csak egy éve röplabdáznak, ezért az idény elején klubunk a másodosztályba nevezte Máthé László és Bene Anett csapatát. A bajnokság első fordulójának tornáját Debrecenben rendezték meg, ahol a DEAC, MAFC-Miskolc és a GLP Nyíregyháza csapataival mérkőzhettünk meg.

„Nagyon várták a kis röpisek a tornát, de sajnos a mérkőzés előtti pénteken két kezdő játékosunk karanténba került, így helyükre fiatalabbak kerültek az utazó keretbe” – árulta el Máthé László vezetőedző honlapunk érdeklődésére. „A balszerencsének nem volt vége, hiszen szombat reggelre még egy játékosunk belázasodott, sőt az első mérkőzés első szettjében egy újabb játékosunk esett ki sérülés miatt.”

Előbb a MEAFC-Miskolc győzte le a mieinket három szoros játszmában, majd győzelemnek örülhetett a VRCK a Nyíregyháza ellen. A DEAC ellen már érezhető volt a fáradság, így 2-1-es vereség lett a vége, azonban a tisztes helytállás Máthé László szerint nem maradt el.

„Az első fordulóra több szülő is ellátogatott, akik lelkesen bíztatták csapatunkat, sőt egyikük jóvoltából az otthonmaradók élőben követhették a mérkőzéseket. Minden röplabdásunk bronzéremmel és egy emléklappal térhetett boldogan haza. Reméljük, a következő fordulóra teljes csapattal, a mérkőzéshangulat emelésével és a hibák kijavításával jobb eredményt érünk el a Debrecenben megszerzett harmadik helynél. A távolmaradóknak egészséget, a sérült játékosnak mihamarabbi felépülést kívánok” – zárta gondolatait a testnevelő-edző.

A torna legtechnikásabb barcikai játékosának Falucskai Eriket választották.